9. des
«Over Hodet under huden»: I morgen kan du se Norges beste dansere for 3. gang i Hamar.
 
Norges beste til kulturhuset
Det er 16 år og et helt nytt kulturhus siden siste Nasjonalballetten gjestet i Hamar. I morgen presis klokka 20.00 skjer det igjen.

0
Publisert: 20.sep.2014 04.00
Oppdatert: 20.sep.2014 03.59

Denne gangen deler danserne svært personlige og intime opplevelse med publikum.

I «Over hodet under huden»-forstillingen forteller og diskuterer danserne samtidig som de danser.

I forkant an forestillingen er danserne fra Nasjonalballetten med som instruktører i lokalmiljøet i Hamar. Danselinja på Hedmarkstoppen folkehøyskole og elevene ved PS: Dance får undervisning fra de profesjonelle danserne bare timer før forestillingen i Kirsten Flagstad-salen.

- Dette er en stor kulturell milepæl i regionen vår, sier kulturhusjef Durita Brattaberg, og ønsker balletten tilbake til byen 16 år etter forrige forestilling som var på Scandic Scene.

Koreografien er ved Cina Espejord (30). Hun er selv danser i Nasjonalballetten og Dagbladet omtalte hennes koreografidebut i 2005 som «en sensasjon».

I denne oppsetningen går hun under huden og tett inn på livene til danserne i Nasjonalballetten og viser oss hvordan livet til en profesjonell danser kan være.

- Dansernes personlige historier sier noe om det dypt menneskelige, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen.

- Koreograf Cina Espejord fanger og formidler det som treffer og angår oss i disse historiene, det som handler om liv, samliv og forventninger, sier hun.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke