10. des
STEMMEPRAKT: Lise Davidsen synger Grieg, Mahler, Sibelius og Strauss i Kirsten Flagstad Minnekonsert.
 
Norges nye, store stemme
I Kirsten Flagstad Minnekonsert i Hamar domkirke søndag klokka 19.00 synger Norges nye store stemme, sopranen Lise Davidsen, sanger av Grieg, Mahler, Sibelius og Strauss, akkompagnert av Sofia Wilkman på klaver.

Publisert: 24.okt.2015 04.00
Oppdatert: 24.okt.2015 04.00

Lise Davidsen fra Stokke i Vestfold tok mastergrad ved Det Kongelige Operaakademi i København i 2014, og debuterte på Det kongelige Teater i Janáčeks «Den lystige lille reven» i 2012, og hun sang Emilia i «Otello» samme sted året etter.

I februar 2015 sang hun tittelrollen i Hindemiths «Sancta Susanna» i Den Norske Opera & Ballett, under ledelse av musikksjef John Helmer Fiore. For sin debut som Rosalinde i «Flaggermusen» og Emilia i «Otello» fikk hun en Reumert-pris i kategorien «Årets talentpris» for 2014.

I sommer vant hun førstepris i Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse, førstepris og publikumsprisen i Plácido Domingos Operalia i London, samt medieprisen, publikumsprisen og andreprisen i Belvedere-konkurransen i Amsterdam.

Hun har arbeidet med regissører som Robert Chevara, Francisco Negrin, Nicola Raab og Ashley Dean, og hun har sunget med dirigenter som Grete Pedersen, Giordano Bellincampi, Rory Macdonald, Gregor Bühl, Christian Badea, Thomas Søndergård, Pier Giorgio Morandi og Martin Nagashima Toft. Av orkestre har hun sunget med blant andre Bergen Filharmoniske Orkester, Trondheim Symfoniorkester, Odense symfoniorkester, Stavanger symfoniorkester og nordnorsk symfoniorkester i Tromsø.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke