12. des
SYNGER FOR SYRIA: Kammerkoret Vox Europae bidrar til Redd Barnas humanitære arbeid.
 
Norgesdebut for Vox Europae
Vox Europae er et kammerkor med sangere fra 13 europeiske land, og denne helgen har koret sine første konserter i Norge.

Publisert: 01.aug.2013 04.13
Oppdatert: -
Søndag klokka 19.00 har koret hovedkonsert i Hamardomen, men først er de i Vang kirke under gudstjenesten klokka 11.00 og har minikonsert i kirken klokka 12.00.
Koret har den siste tiden bodd og arbeidet i Stange for å øve inn konsertprogrammet, som består av «Kyire/Gloria/Sanctus/Benedictus» av Max Filke, «Intermezzo» av Fartein Valen, «Three American Motets» - «Thus saith the Lord», «Peace I leave with you» og «I will praise Thee, O Lord» av Knut Nystedt, «L`isle de Joyeuse» av Claude Debussy, «Tres Canciones de Amor» av Manuel Oltra og «Intermezzo Opus 117» og «Zigeunerlieder,» av Johannes Brahms.
Sanae Yoshida fra Japan er konsertens pianist, og korets dirigent og grunnlegger er Fritz ter Wey fra Tyskland. Han har fokusert på a cappella-musikk fra det 20. århundre, og har høstet anerkjennelse gjennom en mengde plateinnspillinger og radioproduksjoner. Han stiftet Vox Europae i 1982.
Koret har inngått et samarbeid med Redd Barna og hele overskuddet går til Redd Barnas katastrofefond, øremerket Syria.
- Vi ønsker at overskuddet fra våre konserter, skal gå til noen som kjenner nøden, og lever i den. Og for koret, gir det en dimensjon til våre konserter som føles meningsfull og riktig. Vi har vært sammen gjennom 30 år og sett det nye Europa, og ønsker at de 30 neste skal bli bedre, sier korets Anne Aukrust.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke