10. des
JERNHESTER: For alle med interesse for gamle traktorer, biler og maskiner er det høytid når Norsk Motorhistorisk Museum slår opp dørene.
 
Norsk Motorhistorisk Museum
Norsk Motorhistorisk Museum på Lindstad Vestre er åpent hver dag i juli klokka 11.00-17.00.

Publisert: 05.jul.2016 04.00
Oppdatert: 05.jul.2016 04.00

Norsk Motorhistorisk Museum (NMHM) ble etablert i 1990 som en selveiende stiftelse. Formålet er å bevare og gjøre tilgjengelig for spesielt interesserte og publikum for øvrig materiale som kan belyse den motoriserte utviklingen i Norge.

Den unike samlingen omfatter vel 400 motoriserte kjøretøy og maskiner, blant annet en lokomobil fra 1903. Omkring 200 maskiner er utstilt, mest motorer og traktorer, men også noen veteranbiler, motorsykler og anleggsmaskiner.

Museet har et nært samarbeid med Motorveteranene i Hedmark og Hedemarken Maskinlag om ulike aktiviteter.

Det er daglig kjøring av maskiner, og omvisninger arrangeres etter avtale. Museet ligger i Gamle Stangeveg 39 mellom Stange sentrum og E6.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke