11. des
SOMETHING NEW: Christiania Mannskor.
 
Ny norsk mannskormusikk

Publisert: 06.nov.2014 04.00
Oppdatert: 06.nov.2014 08.40

Christiania Mannskor presenterer nyskrevet norsk mannskormusikk fra sin nye CD, «Something New», i Hamar domkirke fredag klokka 19.00. «Something New» er den første av fire planlagte innspillinger, og inneholder musikk som tidligere ikke er lydfestet, med verker fra komponister som Wolfgang Plagge, Knut Nystedt og Kjell Mørk Karlsen. Rolf Jacobsen er representert i to stykker av Jon Mostad, og et av disse er tonesettingen av «I butikkenes skoger», som ble urframført for publikum sommeren 2014 etter å ha ligget urørt siden 1976. - Dette er musikk som ellers ikke er å høre i Norge så ofte, sier dirigent Marius Skjølaas, som gleder seg til å presentere ensemblets aller første CD. Skjølaas mener det er unikt i norsk sammenheng at et mannskor kan presentere ny norsk musikk på denne måten. - Christiania Mannskor arbeider målbevisst for å fornye mannskorsangen i Norge. Koret er i nær kontakt med flere av landets ledende komponister, og vi ønsker å gjøre både gammelt og nytt mannskorrepertoar bedre tilgjengelig for flere, både i Oslo og nasjonalt. Derfor er jeg selvsagt stolt over å presentere korets aller første innspilling på konserten i Hamar fredag, sier Skjølaas. Marius Skjølaas, opprinnelig fra Løten, er til daglig er kantor i Trefoldighetskirken i Oslo. Han grunnla Christiania Mannskor i 2009 og er dirigent og kunstnerisk ansvarlig. Koret består av 16 profesjonelle sangere, og holder høy kunstnerisk kvalitet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke