11. des
PÅ TURNÉ: Agder Camerata.
 
Nyere kammermusikk fra Sørlandet

Publisert: 28.sep.2016 04.00
Oppdatert: 28.sep.2016 04.01

Agder Camerata har konsert på Toneheim folkehøyskole lørdag klokka 15.30. På programmet står nyere kammermusikk av komponister fra, eller bosatt på Sørlandet. Åtte komponister har fått plass i programmet, og det blir fire urframføringer. Ensemblet består av Olga Rakvåg (fiolin), Randi C.P. Birkeland (cello), Thomas S. Anderssohn (fløyte), Kari Matti Tamper (fagott) og Erik Haugan Aasland (klaver). Komponistene er Alfred Gammelsæter, Rolf Gupta, Anna Jastrzebska, Vidar Kristensen, Galib Mammadov, Kjell Marcussen, Kari Matti Tamper og Konrad Mikal Øhrn. Det eldste verket som framføres er fra 1985 og det nyeste ble ferdig i juli i år. «Komponistene representerer stor bredde i sine musikalske uttrykk og henter inspirasjon fra svært forskjellige kilder. Her finner man vakre melodier, drivende rytmer, spennende klanger, overraskende dissonanser og musikk inspirert av folkemusikk. Musikk skapt av komponister fra, eller bosatt på Sørlandet, har fått ufortjent liten oppmerksomhet både blant publikum og musikere. Det er en spennende og rikholdig skattkiste å hente fra, og vi er heldige som har flere komponister som er aktive med å skape ny musikk. De årlige turneene med Agder Camerata har nettopp som formål å gjøre denne musikken kjent for flere», heter det i pressemeldingen. Konserten arrangeres av Aust Agder Musikkråd i samarbeid med Toneheim folkehøyskole.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke