10. des
POLONESE: På Simenstad gård holdes balltradisjonen ved like, og polonesen hører med.
 
Nyttårsball
Lørdag klokka 17.00 blir det fyr i alle ovner og lys i alle vinduer når Simenstad gard inviterer til nyttårsball med ekte balltradisjonen hvor serveringen, musikken og omgivelsene er slik det var i ballenes storhetstid på Hedmarken.

Publisert: 02.jan.2018 10.09
Oppdatert: 02.jan.2018 10.09

De dekorerte stuene og salene på Simenstad ble i sin tid skapt for storslåtte fester og selskaper, alle stasrommene tas i bruk, og festen går fra sal til sal.

Simenstadkjøkkenet byr på varm arrakpunsj ved ankomst, festmiddag med fem retter og dessertbord med 12 slag, inspirert av blant annet Hanna Winsnes og Henriette Schønberg Erken.

I Rosa-salen inviteres det til polonese, vals og andre taktarter når Hollos Efterfølgere med sine ni profesjonelle musikere spiller opp til dans. Ensemblet har tatt navnet sitt fra komponisten, spelemannen og orkesterlederen Lars Hollo (1826-1902), og har spesialisert seg på tradisjonsmusikk fra Hedmarken.

– Det er åpent for alle, og folk trenger ikke å komme i par. På Simenstad blir en lett kjent med hverandre og kommer inn i et fellesskap, så folk kan trygt komme alene, danseløve eller ei. Det er mye som skal foregå i løpet av kvelden, og det vil også bli aktivitet utenom dansegolvet. Men polonese oppfordrer vi alle til å bli med på. Den klarer alle, sier vertinne Brit Skurdal Braastad, og legger til:

– Mange spør om antrekk. Folk kan pynte seg slik de vil. Mulighet for å finne fram finstasen om du har lyst, men vi ber om at danseskoene er skånsomme mot de malte og dekorerte gulvene.

Det er fortløpende påmelding til vertinne Brit Skurdal Braastad.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke