11. des
MEZZOSOPRAN: Gunda-Marie Bruce står får årets olsokkonsert i Ringsaker kirke.
 
Olsok i Ringsaker kirke
Årets olsokprogram i Ringsaker kirke finner sted lørdag fra klokka 18.00 med konsert, olsokforedrag og aftensang.

Publisert: 28.jul.2017 06.34
Oppdatert: 28.jul.2017 06.34

Mezzosopran Gunda-Marie Bruce besøker Ringsaker kirke for første gang lørdag, men hun er kjent for publikum i distriktet i rollen som Fru Ford RingsakerOperaens oppsetning av «De lystige koner i Windsor» i fjor høst.

I konserten klokka 18.00 framfører hun og Ringsaker kirkes organist, Roger Andreassen, engelsk barokk, italiensk opera, Schubert-lieder og norsk nasjonalromantikk. Andreassen spiller på kirkens hovedorgel, kororgel og klaver. Han spiller også norsk orgelmusikk over olsokmotiver. Etter konserten blir det servering av kaffe, te og kaker.

Årets olsokforedrag holdes klokka 19.15 av middelalderkjenneren, professor Steinar Imsen, som har «Torbjørn Olavsson Bratt – dekan og superintendant» som tema. Biskop Torbjørn Olavsson Bratt var Martin Luthers elev i Wittenberg i to perioder, som Luthers eneste norske elev.

Han var på veg fra København til Nidaros da han ble rammet av pest under et opphold i Ringsaker i 1548 og ble gravlagt i Ringsaker kirke. Steinar Imsen er blant Nordens ledende middelalderhistorikere og har publisert en rekke bøker og artikler om emnet.

Programmet avsluttes med aftensang ved prost Gerd Th. Christensen og Roger Andreassen klokka 20.00.

Ringsaker kirkes Venner og musikkutvalget i Ringsaker menighet arrangerer olsokprogrammet i fellesskap.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke