6. des
OLSOK: Pilegrimssenter Hamar inviterer til olsokfeiring i Hamardomen på Domkirkeodden.
 
Olsok på Domkirkeodden
Tirsdag kveld og natt og onsdag morgen er det klart for olsokfeiring på Domkirkeodden med vandring, foredrag, gudstjeneste, tidebønner og konsert med Aasmund Nordstoga.

Publisert: 27.jul.2015 04.00
Oppdatert: 27.jul.2015 04.00

Temavandringen «Hellige lav i Hamar» går fra Hamar Domkirke til Domkirkeodden via St. Torfinn katolske kirke tirsdag klokka 17.00 under ledelse av Øyvind Olav Lodten og Øystein Morten. Når vandringen er kommet til Domkirkeodden, blir det servering av forfriskninger i Borggården fra klokka 18.00.

Forfatter og religionshistoriker Øystein Morten holder foredraget «Jakten på Olav den hellige» i aulaen klokka 19.00. I 2014 var det 1.000 år siden Olav Haraldsson ble døpt i Rouen. Øystein Morten har gjennom mange år studert hans liv, en brutal og bestialsk historie. Samtidig arbeider han med et annet prosjekt: Den katolske kirken eier nemlig et bein de hevder stammer fra kroppen til Olav den hellige. Men stemmer det?

Aasmund Nordstoga med gjestevokalistene Kristine Lundsbakken og Hanne Seem Murbræck har konsert i Hamardomen klokka 20.00 med Nordstogas melodier, laget til navnebror Aasmund Olavson Vinjes dikt.

Klokkene ringer klokka 21.25 og klokka 21.30 er det tid for olsokmesse i Hamardomen.

Utover kvelden og natten gjennom blir det tidebønner med gregoriansk sang og åpen kirke. Onsdag morgen klokka 06.00 er det Laudes, eller morgenbønn, og klokka 06.20 servers en enkel frokost i Storhamarbygningen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke