8. des
STEMMEPRAKT: Kontratenor David Hansens stemme spenner over tre oktaver.
 
«One Charming Night»
Hamar domkirke er stedet for en aften med den internasjonale kontratenorstjernen David Hansen og barokkensemblet Circles Oslo søndag klokka 18.00. På programmet står arier og teatermusikk av Henry Purcell (1659-1695).

Publisert: 10.okt.2015 04.00
Oppdatert: 10.okt.2015 04.00

David Hansen er opprinnelig fra Australia, men bor i Oslo med sin norske kone. Han har hatt store roller ved Den Norske Opera & Ballett og synger ellers på verdens største opera- og konsertscener.

Circles er en nyoppstartet barokkgruppe der alle medlemmer spiller på originalinstrumenter, og ensemblet krydrer kvelden med teatermusikk av Henry Purcell, country dances og menuetter, airs og jigger. Musikere i Circles er Astrid Kirschner (barokkfiolin og leder), Daniel Hauptmann (barokkfiolin), Gunnar Hauge (barokkcello) og Mariangiola Martello (orgel).

Henry Purcell ble bare 36 år gammel, men hans omfangsrike verkliste inneholder 860 titler, deriblant en stor mengde sanger og arier. Hans sanger handler om kjærlighet, på sin helt barokke måte. Lyst og lidelse, nytelse og dødsangst, ensomhet og gledesrus går hånd i hånd. Det finnes tradisjonelle dansesanger med refrenger hvor det rykker i rokkefoten, likeså enkle og vakre hymner, og sanger i italienskinspirerte former over en gjennomgående bass.

Fra programmet nevner vi «When I am laid», «Sweeter than Roses», «Music for a while», «What power are thou’» og «Fairest Isle’».

Konserten arrangeres i samarbeid med Ringsakeroperaen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke