20. nov
JUBILEUM: Roger Andreassen tok initiativet til å hedre orgelkollega Astrid Smedstuen, som ville fylt 100 år i år.
 
Organistjubileum
Søndag klokka 19.00 blir det konsert i Ringsaker kirke der lokale sang- og musikkrefter markerer at det er 100 år siden kirkens organist gjennom 46 år, Astrid Smedstuen, ble født.

Publisert: 12.mai.2012 04:12
Oppdatert: -
Astrid Smedstuen var kirkens faste organist fra 1933 til 1979, og hun var en ettertraktet organistvikar i Ringsakers 10 kirker til hun var langt oppe i 80-årene.
Hennes nære vennskap og samarbeid med sangeren og musikeren Asbjørn Haug på Brøttum varte i flere tiår, og i samråd med Astrid Smedstuens etterlatte familie går inntektene av konserten til Asbjørn Haugs minnefond, som deles ut til sang- og musikkbegavet ungdom fra nordre Ringsaker.
På plakaten står Våler kantori med dirigent Arne Moseng, Ringsaker dobbeltkvartett, Ole Peder Sæther (tenor), Martin Fauchald (trombone) og Roger Andreassen (orgel).
Musikken er signert av blant andre Edward Bairstow, Felix Mendelssohn og Johannes Brahms.
Ringsaker dobbeltkvartett ledes av Arild Haug og får tonefølge av Eli Aaseth Nordhagen på klaver.
Sangeren Ole Peder Sæther er sannsynligvis distriktets mest aktive ensemblesanger med fast medlemskap i dobbeltkvartetten, Ringsaker Operakor og kammerkoret Collegium Vocale.
Kantori og solister akkompagneres av Roger Andreassen som også spiller orgelsoloer Astrid Smedstuen ofte framførte i Ringsaker kirke.
Søndag ville hun fylt 100 år.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke