14. des
ORGANIST: Paul Denais.
 
Orgelinnvielse med konsert

Publisert: 15.des.2012 04.13
Oppdatert: -
Søndag klokka 17.00 blir det advents- orgelkonsert med innvielse av orgelet i Sankt Torfinn katolske kirke. Menighetens organist, Paul Denais, spiller Bach, Mozart, og improviserer over gregorianske melodier sunget av menighetens damekor. I flere år ble det samlet inn penger til forbedring av orgelet, og nå takket være en testamentarisk gave fra Hans Jakob Blom, kunne arbeidet begynne. Orgelet hadde tidligere vært tørkeskadd, og var ikke tilstrekkelig til alminnelig orgellitteratur. Rørstemmer og miksturstemmer fantes ikke. Men de originale grunnstemmer av Jørgensen fra 1930 var nydelige. Så har orgelet fått en Trompet 8 fot i manual og en mikstur som står i stil med de gamle stemmer. På pedal ble det en fagott 16 fot i tillegg til subbass 16. Det ble en stor sak fordi man måtte heise opp til galleriet en enorm gammel pedalladd, pluss lage overføring til den. Det er orgelbygger Ole Kristian Schröder som sto for all overføring og ladd. Organist Paul Denais har stått for levering av piper og intonasjon av mikstur. Hans Petter Schröder kom fra Stockholm til intonasjon av trompet og fagott. Det ble også skiftet flere hundre skinnmembraner. Mange folk i menigheten har hjulpet til, ikke minst den musikalske sognepresten Ragnar Leer Salvesen.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke