6. des
KANTOR: Ole Andreas Fevang spiller Widor, Whitlock og Bach.
 
Orgelklang i Vang
Kantor i Elverum, Ole Andreas Fevang, har orgelkonsert i Vang kirke søndag klokka 18.00.

Publisert: 15.nov.2014 04.00
Oppdatert: 15.nov.2014 04.00

Den franske organisten Charles-Marie Widors symfonier er blant den mest spilte orgelmusikken. Hans måter å bruke orgelet på, vakre melodier og ofte virtuose satser, representerer noe helt eget innen orgellitteraturen. Søndag spiller Fevang Widors tredje orgelsymfoni. Den har en mer ettertenksom begynnelse, som tydelig er inspirert av Bachs pasjoner. I den tredje og midterste satsen blir det hele forløst med en feiende, fransk marsj.

Percy Whitlock er lite spilt her til lands, men konserten byr på hans svært delikate «Scherzetto», skrevet for orgelets fløytestemmer.Konserten avsluttes med et av Bachs mesterverker, «Preludium og fuge i Ess-dur».Ole Andreas Fevang (født 1988) er oppvokst i kirkemusikkmiljøet i Bragernes kirke i Drammen. I 2011 fullførte han sin kantorutdanning ved Norges musikkhøgskole.Fra 2009 til 2011 dirigerte han Oslo Domkirkes Guttekor, noe som inkluderte flere urframføringer samt en turné til England med evensonger i Lichfield og Birmingham Cathedral samt en konsert i Norwich Cathedral.Som organist markerte han seg først ved å vinne «Fridthjov Anderssens orgelkonkurranse for ungdom» i 2005.Senere har han holdt konserter under blant andre Oslo Griegfestival, Skåne Orgelfestveckor i Sverige samt i de tyske katedralene i Freiburg, Fulda og Mainz.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke