10. des
 
Pepperkaker
Her gjengis oppskriften på pepperkaker med chili og appelsin, men Melange har også en god oppskrift på pepperkaker med tyrkisk pepper.

Publisert: 23.nov.2013 04.13
Oppdatert: -
210 gr lys sirup
150 gr demararasukker (rårørsukker)
150 gr Melange i folie
4 gr chili, tørket, malt/knust
2 appelsiner, skallet av disse (zest)
420 gr hvetemel
1 egg, lett pisket
4 gr ingefær, malt
4 gr nellik, malt
4 gr kanel, malt/raspet
16 gr natron
8 gr vaniljesukker

Fremgangsmåte:
Riv skallet fra en appelsin i tynne strimler, unngå å få med det hvite i skallet.
Lys sirup, demararasukker, chili og appelsinskall varmes til sukkeret har løst seg opp. Trekk vekk fra varmen og rør inn Melange i biter. Avkjøl noe og rør inn egget. Bland sammen mel, natron, vaniljesukker og resten av krydderne. Rør dette sammen med det våte til en fin deig. Legg deigen i en bolle og dekk til med plast før den settes i kjøleskap for å hvile i minst tolv timer. Kjevles ca. 3 mm tykt, legges på stekebrett med bakepapir og stekes i forvarmet ovn på 180 grader. Kakene er ferdige når de er lysebrune. Avkjøles før de eventuelt pyntes med glasur og nytes. Oppbevares i tett boks etter de er avkjølt.
(Melange)
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke