12. des
TIL: Ringsaker kirke.
 
Pilegrim i Prøysens fotspor

Publisert: 02.apr.2014 04.00
Oppdatert: 02.apr.2014 04.00

Pilegrimssenter Hamar arrangerer vandring på seks kilometer i Alf Prøysens fotspor på skogsbilveger og bygdeveger med oppmøte ved Prøysenstua søndag klokka 11.45. I år er det 100 år siden Alf Prøysens fødsel. Selv trodde han at Prestvægen ville forsvinne for den moderne tid. Nå har Prestvægen derimot blitt til pilegrimsveg, og vandringen går fra Prøysenstua til Ringsaker kirke. Roger Andreassen forteller om Prøysen klokka 12.00, og vandringsleder Eivind Luthen leder vandringen videre. Klokka 15.00 blir det stopp for forfriskninger og historieformidling på Sveinhaug gård, som også er pilegrimsherberge. Klokka 16.30 serveres suppe og rundstykker i Pilegrimsstuggua ved Ringsaker kirke og klokka 17.30 holder Roger Andreassen og Svein Rikard Mathisen med flere konsert i kirken. Dagen avrundes med pilegrimsgudstjeneste ved sogneprest Ole Amund Gillebo klokka 18.00. Det er påmelding til Tone Stræte ved Pilegrimssenter senest fredag.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke