7. des
LANGS LEDEN: Pilegrimsledens dag markeres i Ringsaker og Stange. søndag
 
Pilegrimsledens dag
Pilegrimssenter Hamar markerer Pilegrimsledens dag søndag med kulturarrangement og vandring på Prestvægen og åpning av ny trasé på Ottestadstien.

Publisert: 04.jun.2016 04.00
Oppdatert: 04.jun.2016 04.00

Arrangementet ved Prøysenhuset er klokka 12.30-15.00 og i samarbeid. Prøysenhuset og Sveinhaug gård. Dagen starter med en liten forestilling ved Prøysenhuset og Prøysenstua. Prestvægen er i dag en del av Pilegrimsleden, det vil si at den er både en lokal og nasjonal kulturveg. Dette ønsker senteret å formidle og det blir derfor avduking av informasjonstavle ved kultursjef i Ringsaker kommune, Asle Berteig. Fra Prøysenstua blir det vandring langs Pilegrimsleden til Sveinhaug gård, et overnattingssted for pilegrimer. Godværskafeen åpen med servering av kaffe, kaker og forfriskninger og utsikt over Mjøsa. Dagen avsluttes med konsert på Sveinhaug med Jørn Simen Øverli, som synger sanger av Prøysen med flere. Arrangementet flyttes inn ved dårlig vær.

I Stange markeres dagen med åpning av den nye traseen på 2,5 kilometer langs Ottestadstien, fra Atlungstad brenneri til Nordsvea. Det er oppmøte ved Atlungstad brenneri klokka 11.00. Åpning av leden skjer ved brua på baksiden av brenneriet. Vandreleder er Anne Winther Tollnes og ender på Fjetre. Fjetre er et av senterets pilegrimsherberger i Stange, og det er åpen kafé på Stabburet fra klokka 12.00. Her blir det mulighet for å kjøpe kaffe, kaker og forfriskninger. Dagen avsluttes med minikonsert med Wanja Aasen Hamre og Daniel Marken klokka 12.30.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke