14. nov
STORT UTVALG: Randi Moldstad (tv) og Astrid Mathisen i Furnes Husflidslag lover noe for enhver smak på årets salgsmesse i helga. Dette bildet er riktignok fra ei tidligere salgsmesse.
 
Salgsmesse

Publisert: 11.nov.2011 04:12
Oppdatert: -
Furnes Husflidslag holder i helga sin tradisjonelle salgsmesse på Kirkenær skole, rett ved siden av Furnes kirke. Dette har de holdt på med i utrolig mange år og folk setter tydeligvis pris på det medlemmene gjør. De har alt fra sokker, luer og strikkede plagg, trearbeider, smykker, heklede duker, vevde arbeider, lappeteknikksduker og flotte ting i sveiping, som jo er en gammel tradisjon. Dette er bare litt av utvalget. Selvsagt er det en egen avdeling med juleting. Og nevnes spesielt bør alle de deilige kakene. Mulig det egentlig er julekaker, men de holder seg nok ikke så lenge. Det skyldes ikke kvaliteten, men heller at det er vanskelig å vente med og spise dem! Som seg hør og bør har de både tombola og egen kafékrok.
Under messa vil det også bli registrering av hvitsømsarbeider. I 1929 ble det gitt ut et hefte med hvitsømsbroderier av forfatter Helga Snarud fra Furnes. Hun hadde faktisk hvitsømsarbeider fra slutten av 1700 tallet som inspirasjon. Nå settes det i gang en registrering og målet er en utstilling og å videreføre den særegne teknikken. Så finn fram gamle broderier og få dem registrert.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke