14. nov
 
Sennepssild
Sild er kjærkommet innslag på frokostbordet i jula. Den er lett å lage, men bør få stå et døgn i kjøleskapet før den spises. Så nå er det vel på tide å få den på glass.

Publisert: 23.des.2011 04:12
Oppdatert: -
Sild er kjærkommet innslag på frokostbordet i jula. Den er lett å lage, men bør få stå et døgn i kjøleskapet før den spises. Så nå er det vel på tide å få den på glass.
Ingredienser :
6 stk spekesild
4 ss sylteagurk,hakket
1 stk løk, finhakket
4 stk eggeplomme
1 ss sukker
2 ss hvitvinseddik
2 ss grov sennep, gjerne Dijon
2½ dl soyaolje
3 ss frisk dill, hakket
1 ts salt
1 ts malt hvit pepper
Smak på silden, er den veldig salt bør den skylles i kaldt vann. Tørk den og del den opp i passe biter
Bland eggeplommer, sukker, eddik og sennep i en skål og visp det godt sammen. Tilsett olje i en tynn stråle, mens du visper kraftig hele tiden. Tilsett hakket sylteagurk, løk og dill. Smak til med salt og pepper.
Bland sausen med silden.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke