9. des
LEET SCHOOLHOUSE: Skal gjenreises på Utvandrermuseet.
 
«Skolekonsert»
Storhamar blandede kor har konsert i Utvandrerkirka på Norsk Utvandrermuseum på Åkershagan i Ottestad søndag klokka 18.00. Inntekten går i sin helhet til oppføring av Leet-Christopher-skolehuset på museet.

Publisert: 19.mai.2012 04.13
Oppdatert: -
Etter konserten serveres kaffe og kaker, og det blir anledning til å ta en titt på skolehuset interiør, som står utstilt i museumsbygget.
Høsten 2006 ble et fullt møblert norsk-amerikansk skolehus donert til Norsk Utvandrermuseum. Skolehuset lå i det lille tettstedet Letcher, i Sanborn County i South Dakota, et område med mange norske innvandrere.
Skolen het «Leet Schoolhouse» etter en tidlig innvandrer. Det er bygd i 1882 og ble brukt som skole fram til det ble erstattet av en mere moderne sentralskole i 1968.
Da skolen ble nedlagt, ble bygningen kjøpt for en dollar av en nabo, Richard Christopher, som selv hadde vært elev der.
Han hadde det på gården sin fram til han donerte det til museet.
Christopher har sikret huset med alt innhold, som pulter, kateter, orgel, steintavle, lærebøker, skrivebøker, prosjektarbeid og globuser.
Skolehuset ble tatt ned sommeren 2007 og fraktet til Norsk Utvandrermuseum. Her ligger det nå lagret i påvente av finansiering til gjenreising på friluftsmuseet.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke