20. nov
SKOG OG VANN: Møtes på Åkersetra, som ligger idyllisk til ved Åstaelva.
 
«Sommerklart» i fjellet
Hamar og Hedemarken Turistforening markerer at fjellet er «sommerklart» på foreningens leirsted Åkersetra i Åstdalen lørdag klokka 12.00-18.00.

Publisert: 07.jul.2012 04:13
Oppdatert: -
I idylliske omgivelser ved Åstaelva blir det aktiviteter, liv og lek på setervollen.
Det kommer dyr til seters, barna kan kose med hundevalper og det blir barneridning på islandshester klokka 12.00-15.00. Velg mellom kort eller lang tur.
Klokka 15.00-17.00 blir det kanoorientering og mulighet for kanotur på elva. Det er utleie av kanoer.
Fiske og bading i elva blir det også en råd med, og fiskestenger lånes ut til barna. I tillegg blir det orientering og natursti.
Grillene holdes varme for grilling av medbrakt mat. Bålkaffe, te, saft og litt å bite i selges.
Arrangementet er et samarbeid mellom Turistforeningen, Hamar naturskole og Pihl AS.
Åkresetra er åpen for servering hver dag i sommer klokka 12.00-18.00 til og med 5. august med servering, utlån av fiskestenger og utleie av kano, leker, spill, orientering og natursti. Det er også mulighet for overnatting i hytter.
Åkersætra ligger 666 meter over havet og er en gammel sæter som ble overdratt fra Hamar kommune til Hamar og Hedemarken Turistforening (HHT) i 2002, blant annet for bruk til leirsted for Hamar Naturskole og øvrige skoler, samt for medlemmer i HHT/DNT og andre.
Det er bilveg helt fram hele året. Åkersetra ligger 35 kilometer fra Brumunddal via Brumundsaga og Hamarseterhøgda. Setra ligger tre kilometer før Kvarstadsætra.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke