20. nov
PÅ GAMLE TOMTER: Zienerfilhamonien.
 
Søndagskveld på låven
Amundrud gård i Vallset er stedet når Zienerfilharmonien spiller opp med dansemusikk på låven søndag klokka 18.00.

Publisert: 22.nov.2014 04:00
Oppdatert: 22.nov.2014 03:59

Dette er ikke første gang ensemblet spiller i Vallset, for det var nettopp i Kvennstugua beliggende bare noen få hundre meter fra Amundrud gård at spiren til Zienerfilharmonien ble sådd.

Det skjedde i forbindelse med Kvennstuguteaterets oppsetning av spillet «Rakariva» i 2009 der de fem musikerne utgjorde teaterorkesteret, noe som også var tilfellet i 2010 da stykket ble satt på spilleplanen for andre gang.Etter de to teatersesongene, fant musikerne ut at de hadde lyst til å fortsette samarbeidet, og det har de gjort i årene etter med å spille flere egne konserter hvor blant annet Hedemarkens dansemusikktradisjoner har utgjort en vesentlig del av repertoaret. Denne dansemusikken vil også bli å høre ved konserten på Amundrudlåven, i tillegg til Prøysenviser og mye annet.Bjørn Amundrud var eier av Amundrud gård helt til hans plutselige bortgang i 2009. Han var en svært vesentlig aktør i etableringen og driften av Kvennstuguteatret og også forfatter av manuset til «Rakariva». Søndagens konsert på Amundrudlåven er derfor også en hyllest til Amundrud for hans store engasjement og omfattende arbeid med dette enestående teaterprosjektet.Zienerfilharmonien består i dag av Maren Bjørnstad (fiolin), Morten Sand (trekkspill), Halvard Bjørkås (gitar), Morten Strypet (kontrabass) og Torgeir Ziener (klarinett), forsterket med sangsolist Karin Andreassen i søndagens konsert.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke