19. nov
 
Søtpotetsuppe

Publisert: 07.mar.2018 14:48
Oppdatert: 07.mar.2018 14:48

Å bruke søtpotet i supper gir deg et fantastisk nydelig måltid som kan serveres til middag eller kvelds. Her har vi, ved siden av søtpotet, tilsatt litt løk og hakket frisk timian.

3 søtpoteter skrelt og delt i grove terninger

2 ss rapsolje

1 løk i ringer

1 ts malt spisskummen

1 l grønnsakbuljong (utblandet) eller grønnsakskraft

2 ts hakket frisk timian

1 dl matyoghurt

4 skiver ristet brød

Varm olje i en kjele og tilsett løkringer og spisskummin. La det surre i 3-4 minutter.

Tilsett søtpotetterningene og hell over buljong/kraft.

Kok til søtpotetterningene er møre, 15-20 minutter.

Mos suppen med en stavikser, e.l. og tilsett yoghurt. Smak til med timian.

Skjær gjerne de ristede brødskivene ut i fine figurer (pepperkakeformer er fine å bruke) eller bare i terninger.

Server suppen med brødfigurer eller terninger ved siden av eller i suppen.

Hopp over brødbitene eller bytt ut med glutenfri brød for en glutenfri suppe. Matyoghurt kan byttes ut med laktosefri variant.(Frukt.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke