buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
HÅP: Det handler om Afghanistan i temakvelden på Glomdalsmuseet. Fotoutstillingen «Håp» viser at afghanske barn har håp om en bedre framtid. FOTO: AFGHANSKE BARN
 
Ti år i Afghanistan

Publisert: 24.okt.2011 04:12
Oppdatert: -
Mandag kveld arrangerer Glomdalsmuseet i Elverum temakvelden «Ti år i Afghanistan» i samarbeid med Namibiaforeningen og Elverum kommune i forbindelse med Internasjonal uke.
Tidligere FN-spesialutsending til Afghanistan Kai Eide og Oberst Knut Fredheim, sjef for norske styrker i Afghanistan 2009-2010, er kveldens innledere, mens møtet ledes av Stine Skrutvold Skjæret, kommunikasjonsrådgiver i Hedmark Fylkesmuseum.
Hedmark mottar jevnlig flyktninger fra Afghanistan som følge av et land i konflikt og endring. Norges bidrag er betydelig med både humanitære og militære oppdrag, og flere av de militære bidragene er lokalt forankret gjennom Østerdal garnison. Det er derfor et stort behov for informasjon om forholdene i Afghanistan og norsk innsats i området. Hvilke erfaringer sitter man med etter ti år, og hvor bør vegen gå videre?
Museet viser også fotoutstillingen «Håp» med bilder tatt med engangskamera av barn i Afghanistan. Her ser vi en annen virkelighet enn bildene av krig og terror vi vanligvis møter i media. Det er ingen aggresjon eller hat å spore i motivene. Heller ingen våpen.
De uttrykker glede og håp om en bedre framtid. Barna har selv valgt motivene. Ingen voksne har påvirket dem, den spontane gleden man ser i barnas ansikt ville en voksen aldri kunne fanget på samme måte.
Prosjektet er organisert og gjennomført av afghanske kvinner. Kameraene har blitt smuglet til og fra barna via barnas mødre og kvinnelige medarbeidere i Røde Halvmåne.
Utstillingen er et samarbeid mellom Olavsfestdagene, Røde Kors og Utenriksdepartementet, og en del av større utstilling om Afghanistan, som åpner på Nobels Fredssenter februar. Glomdalsmuseet viser utstillingen kun under internasjonal uke.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat