14. nov
NY START: Med god hjelp fra stiftelsen Ny Start i Øst.
 
Ting og Tøy åpner i nye lokaler

Publisert: 07.jun.2012 04:13
Oppdatert: -
Ting og tøy bruktmarked åpner i Storgata 98 i Moelv torsdag klokka 10.00. Bak tiltaket står stiftelsen Ny Start i Øst, som er en stiftelse med formål å gi støtte og humanitært arbeid til statene i Øst-Europa. Det blir offisiell åpning ved styrelederen i organisasjonen, Ivar Hogne Areklett Moe deklamerer og synger Prøysen og det blir servering av marsipankake og kaffe. Ting og Tøy har vært i Moelv i 14 år og gir i dag arbeid til 20 personer. Butikken er åpen hver dag. Det hele startet i 1991 da Jørgen Lollike fra Biri tok sin første tur til Estland. Hans mål var å bringe hjelp og budskapet om hvordan du skaper et godt liv med nestekjærlighet i fokus. Etterspørselen var så stor at dette ga grunnlag til å starte innsamlingsarbeid i Norge. Slik vokste Ting og Tøy-kjeden fram, og i dag har den ni butikker. Noe selges i butikkene, men 85 prosent blir sendt til Øst-Europa. I dag har stiftelsen partnere i de Baltiske landene, Romania, Makedonia, Armenia, Hviterussland og andre hjelpetrengende land. Stiftelsen deltar i sykehusdrift, krisesentre, barnehjem og institusjoner og prosjekter for utviklingshemmete. I 2011 sendte de 38 trailere med nærmere 400 tonn hjelpesendinger. Overskuddet fra butikkene dekker fraktene samtidig som det er med på å skape finansielt grunnlag for drift av prosjekter.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke