14. nov
TETT PÅ: Det er ikke alltid like enkelt å rygge med campingvogn. I helgen kan du sjekke kjøreferdighetene dine med bil og vogn eller bobil.
 
Trafikksikkerhet med campingvogn og bobil

Publisert: 12.mai.2011 04:12
Oppdatert: -
Norsk Caravan Club Region 10, Hamar og Omegn arrangerer trafikksikkerhetstreffet for 2011 på Vikingskipet, Hamar fredag til søndag.
Treffet er et sosialt samlingspunkt med aktiviteter for både store og små. Fredag kan du øvelseskjøre uten instruktør, og hele dagen lørdag er det klart for øvelseskjøring med instruktør for alle med campingvogn og campingbil.
I tillegg blir det brannøvelse med demonstrasjon av en gasseksplosjon og brann i ei campingvogn ved brannvesenet. Det arrangeres også NM i Caramba, og NAF stiller sin glattkjøringsbane til disposisjon for campere som vil sjekke ferdighetene sine med bil og campingvogn eller bobil. Nytt i år er glattkjøring med Campingbil. Søndag blir det merkekjøring for campingvogn og campingbil. Statens vegvesen og NAF er til stede og informerer om sikkerhet i trafikken.
Norsk Caravan Club arbeider for å gjøre campinglivet enklere og ønsker å bevisstgjøre hvor viktig sikkerheten er, også når man ferierer.
- Vi er opptatt av at campingopplevelsen er sikker og forsvarlig. Noen dager i året med en påminnelse og litt repetisjon om hva det innebærer å ferdes med store og tunge kjøretøy, er utelukkende positivt, sier leder for arrangementet i Norsk Caravan Club, Anstein Sørum, og legger til:
- Mange ulykker kunne vært unngått dersom flere hadde kompetansen vi tilbyr her. Oppslutningen om trafikksikkerhetstreffene beviser at folk bryr seg om sin egen og andre trafikanters sikkerhet og har respekt for varierende kjøreforhold.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke