19. nov
 
Trysilfjellet åpner seg
Fra og med i dag lørdag er 36 bakker og 15 heiser åpne i Trysilfjellet. Snø- og føreforholdene er meget gode, og om kort tid er hele anlegget i drift.

Publisert: 17.des.2011 04:12
Oppdatert: -
Fra og med i dag lørdag er 36 bakker og 15 heiser åpne i Trysilfjellet. Snø- og føreforholdene er meget gode, og om kort tid er hele anlegget i drift.
- Når vi snakker om snø har dette vært ei kanonbra uke. Våre offisielle snømål viser snødybder på over 50 centimeter både oppe og nede. Og det er bra kvalitet på snøen som er kommet, snø det virkelig går an å bygge fine bakker av, hevder driftssjef Jan Lindstad i Skistar Trysil.
Han legger til at forholdene snart er gode nok til å åpne hele anlegget, også langrennssporene.
- Det ser faktisk bedre ut enn i fjor, og vi jobber nær sagt døgnet rundt for å klargjøre anlegget til julegjestene kommer, sier han.
Ved stolheisen Fjellekspressen kan du møte en rekke leverandører med sesongens nyheter av ski og brett.
På Trysil-Knut Arena er det testing av langrennsski lørdag. I tillegg til å teste forskjellige ski, kan du få instruksjon av tidligere eliteløper Anita Moen Bonden.
Langrennssporene på begge sider av fjellet, i alt 35 kilometer, er nypreparerte, fra Trysil Knut Arena på Turistsenteret til Fageråsen på nordsiden.
I Parken er det også ting på gang. Det første røde hoppet og noen rails er klare, og i Blåparken er fire hopp og om lag seks rails åpne.
Lørdag arrangeres også sesongens første event i Parken, «X-Jam by Quiksilver», som er en hoppkonkurranse på det røde hoppet. En pen bukett av Quiksilvers teamkjørere kommer oppover for å vise sine kunster.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke