23. okt
STØTTEKONSERT: Bildet er fra stangeelevens konsert i 2011.
 
Ungdom hjelper ungdom
Hamar Soroptimistklubb arrangerer også i år konsert i samarbeid med Stange videregående skole. Konserten går av stabelen i Hamar domkirke tirsdag klokka 19.00. Denne gangen går inntektene uavkortet til utdanning av jenter via norske soroptimisters utdanningsfond.

Publisert: 16.mar.2015 04:00
Oppdatert: 16.mar.2015 04:00

Bakgrunnen for samarbeider er «Ungdom hjelper ungdom», og ungdommene fra 3. videregående på musikklinja har sammen med lærerne satt sammen et program med musikk fra ulike epoker i musikkhistorien. De framfører stykker for klassisk gitar, fiolin, piano og fløyte.

Hamar Soroptimistklubb er medlem av den internasjonale organisasjonen for yrkeskvinner, Soroptimist International, som har klubber i 125 land.

Mottoet er å være en global stemme for kvinner.

Hamarklubben ønsker denne gangen å samle inn penger til stipend for til unge jenter i Afrika, slik at de kan få utdanning og dermed bedre livskvalitet.

Soroptimist International har klubber i 17 afrikanske land, og det er disse klubbene som formidler søknader fra jenter som ønsker å bli tildelt utdanningsstipendet.

Norske soroptimisters utdanningsfond får hvert år tilbakemelding om hvem som har fått stipendet og til hvilken utdanning.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke