19. nov
REALITYSHOW: Om kreft og ungdom ved Hamar Barne- og Ungdomsteater.
 
«Vinn og forsvinn»

Publisert: 02.apr.2013 04:13
Oppdatert: -
Hamar Barne- og Ungdomsteater (HBUT) er klar med vårens første premiere når DUS-gruppa spiller «Vinn og forsvinn» av Bjørn Sortland i Hamar Teater tirsdag og onsdag klokka 19.00. Stykket handler om seks kreftsyke ungdommer som har takket ja til å delta i et realityshow der de stemmes fram etter hvor populære de blir blant tv-publikum. Ingen av dem har mer en seks måneder igjen å leve. Hva betyr noe når du vet det? De seks ungdommene har veldig forskjellige svar. Og stykket er selvfølgelig også en bitende kommentar til vår tids underholdnings-tv. Hva lar vi oss egentlig underholde av? Ungdomsgruppa består av 44 ungdommer fra Hamar, Stange og Tangen. Den Unge Scenen (DUS) er et nasjonalt tilbud til dem som driver med ungdomsteater. Annethvert år blir seks forfattere invitert til å skrive scenetekster som ungdomsteatrene får velge fra. Disse tekstene jobber ungdommene med hele sesongen og har première på vårparten, hver for seg. Til sist samles alle til regionale festivaler der alle får spilt stykkene sine for hverandre. Den regionale festivalen for grupper fra Hedmark og Oppland arrangeres på Hamar Teater siste helga i april. Teater Innlandet er ansvarlige for den regionale festivalen.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke