25. aug
Teater: Hannah Nyhus Lørum og Torbjørn Bakke skal sette opp forestillingen «Meir» i det gamle DnB-hvelvet.
 
Teater i bankhvelvet
For første gang skal det spilles teater i det tidligere DnB-hvelvet i Hamar sentrum, med inngang vis-à-vis Gullkorn. Søndag er det premiere på forestillingen «Meir» i Hvelv 41.

Publisert: 08.jan.2019 17:00
Oppdatert: 09.jan.2019 10:19

Inn en dør, bort en gang, ned ei trapp, bort en gang til, og litt videre. Hamars ferskeste teaterlokale er ikke blant de enklest tilgjengelige. Men innerst inne, når du kommer inn i hvelvet i kjelleren, er det satt opp 30 stoler. Der er det snart premièreklart.

– Det er synd det står så mye tomme lokaler i sentrum, sier Hannah Nyhus Lørum og Torbjørn Lunde. De to har dannet teatergruppa som ganske enkelt heter Hannah og Torbjørn, og er klare med sin første forestilling.

Med på laget har de Anders Kippersund, Ingrid Bakke, Kaia Nyhus Lørum og Ragnhild Marie Tynæs Haarstad.

I letingen etter spilleplass, kom de i kontakt med Utstillingsplassen Eiendom, og fikk tillatelse til å bruke lokalet Hvelv 41,

Intenst og intimt

En av grunnene til at hvelvet ble valgt, er at dette er et miljø som passer stoffet og stemningen i stykket, mener Hannah og Torbjørn. Oppsettingen av «Meir» er en form for stedsrelatert oppsetting, der rommet spiller en vesentlig rolle. En stor del av forestillingen har form av et avhør.

– Vi kunne ikke funnet et lokale som passer bedre, sier Hannah og Torbjørn.

– For vi ønsker at publikum kan føle på spenningen i situasjonene som personen blir utsatt for.

– Vi vil det skal være intenst og intimt. Og det passer hvelvet veldig godt til.

En ung jente blir drept. Det er utgangspunktet. Media ønsker store overskrifter, politiet en tilståelse og folk flest en syndebukk. Men fraskriver samfunnet seg ansvar ved kun å ønske løsning, tilståelse? Og hvem former sannheten?

Usmak

Det er dramatikeren Maria Tryti Vennerød som har skrevet «Meir». Dette var hennes første verk, opprinnelig fra i 2001. Blant dem som var med og satte det opp i starten, var Trine Nyhus Lørum og Hillevi Larsson. Og det er Trine Nyhus Lørum som er regissør når stykket settes opp i Hamar.

– Vi håper det vil falle i smak, eller usmak, sier Hanna og Torbjørn. – For det er jo en dyster forestilling. Og ikke noe for sarte sjeler.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke