19. aug
STORSATSING: Åsmund Brede Eike (til venstre) og Tom Styve spiller hovedrollene i «O mus og menn».
 
Teaterets storsatsing
John Steinbecks roman «Om mus og menn» blir Teater Innlandets storsatsing til våren. Tirsdag ble programmet presentert på Lillehammer.

0
Publisert: 29.sep.2015 13:01
Oppdatert: 29.sep.2015 14:28

Tom Styve og Åsmund Brede Eike spiller hovedrollene som Lenny og George, i en forestilling med hele åtte skuespillere på scenen. Den skal spilles 25 ganger i Hedmark og Oppland, derav fem i Hamar kulturhus.

- God til å finne det ekte

For Tom Styve er rolla som Lennie den tredje store utfordringa på rad, etter enmannsforestillinga «Dikterhøvdingen» og den rabiate komedien «39 Steps».

- Det er det fine med Tom, han er god til å finne det ekte i alle rolle, sier Janne Langaas.

Medvandrer George i stykket spilles av Åsmund Brede Eike, som også har spilt rollen i en komprimert versjon av samme stykke på Brageteatret. Han står for tida på scenen som Ejlert Løvborg i Teater Innlandets oppsetting av «Hedda Gabler».

Nyskapende dans

På vårmenyen varter teatersjef Janne Langaas også opp med en nyskapende danseforestilling med Frikar Hallgrim Hansegård, som her inntar den moderne dansens arena. Det ligger an til ei forestilling som krysser alle tradisjonelle sjangergrenser, og er så grensesprengende at Janne Langaas smilte hele vegen hjem fra Tromsø der hun så den.

– Vi leverer teater for 32 millioner kroner i året i Hedmark og Oppland. Og så lenge jeg er sjef, skal vi fortsette å by på klassisk og nyskapende. Det er i det spennet jeg trives, sier hun til HA.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke