24. aug
Utstilling: Runi Langum åpner torsdag utstilling i Galleri EKG.
 
Tegner på direkten
Når tegneren Runi Langum åpner utstilling i Galleri EKG torsdag, vil hun tegne et bilde i løpet av åpningen, med publikum til stede.

Publisert: 13.jun.2017 18:16
Oppdatert: 13.jun.2017 18:39

Runi Langum står for årets festivalutstilling under Flagstad-festivalen. Og som en utstilling knyttet til operastjernen Kirsten Flagstad, er tegningene preget av stor dramatikk, store følelser og store spenninger.

– I forberedelsene hørte jeg nok mer på Kirsten Flagstad enn jeg noen gang har gjort før, sier hun.

Men den kraftfylte bevegeligheten i bildene er likevel ikke noe nytt i Runi Langums arbeider. Det er nettopp den som særpreger mange av arbeidene hennes.

– Jeg ser ikke bort fra at det er derfor jeg ble invitert til å gjøre denne utstillingen, sier hun.

Tegner på stedet

Et ekstra stunt på åpningen blir det at hun skal tegne et bilde der og da. Innerst i lokaler et stort lerret satt opp. Her skal hun i aksjon under åpningen.

– Jeg har gjort det noen ganger, sier hun. – Selv synes jeg det er artig, og det virker som publikum setter pris på det.

Men hva slags motiv hun skal velge, har hun ennå ikke bestemt seg for.

– Det kan være ganske overraskende tegninger som kommer fram, sier hun.

– Gjerne kan de være preget både av stunden og rommet, og inspirasjonen som oppstår der og da.

– Jeg bruker jo mine egne temaer, sier hun. – Men jeg tenker jeg behandler dem litt som en jazzmusiker, som alltid gjør en vri på sine egne låter.

Så om det er opera som er utgangspunktet, så er det elementer hentet fra jazzen også.

poesi og energi

Tegningene til Runi Langum kan være preget av følsomhet, varhet og en eleganse i framstillingen av bevegelser – som i en dans. Men tegningene hennes er også preget av kraft og energi. Og spesielt i arbeidene som synes mer direkte relatert til en opera-setting, er denne dobbeltheten rikelig til stede.

Langum er opprinnelig fra Drammen, og bor og arbeider i Berger i Vestfold. Hun har sin utdannelse fra blant annet Ecole Nationale Superieure de Beaux Arts i Paris.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke