26. aug
Bandet: (fra venstre) Helge Havnå, Ingvald André Vassbø, Simen Wie og Jonathan Utby – danner sammen Tehydrava. FOTO: Ida F. Kampenhaug
 
Tehydrava trøkker til
Mjøsbaserte Tehydrava har ting på ferde. I høst slapp de sin debut EP – og neste helg spiller de i Trondheim igjen.

Publisert: 07.feb.2019 21:36
Oppdatert: 07.feb.2019 21:38

Tehydrava er et band basert rundt Hamar og Mjøsa, men nå bor besetningen i hovedstaden.

I høst varmet de opp for barndomsheltene High On Fire på Gregers. Siden den gang har de sluppet debut-EP – og neste helg opptrer de i Trondheim.

Hard rock- og pønkbandet består av Jonathan Utby fra Ottestad (gitar og vokal), Simen Wie fra Espa (bass), Helge Havnå fra Brumunddal (gitar) og Ingvald André Vassbø fra Egersund (trommer).

Lang tid på sterke sanger

– Vi har brukt altfor lang tid på alt. Bandet har vært splitta geografisk, så vi har spilt litt noen ganger i året og øvd i ny og ne, forteller Jonathan Utby.

Tehydrava fikk støtte fra BandOrg i 2016 og ga ut EP-en «Northorn» høsten 2018. De fire låtene er spilt inn i Caliban Studios, med Ruben Willem fra «Haust» som produsent. Simon Dolmen Bergseth fra «LoveLoveLove» mikset EP-en.

– «Northern» handler på en måte om vrangforestillinger og kriser, men innholdet er laget individuelt låt for låt.

Vi ville at hver enkelt sang skulle være sterk og det er ikke så mye rød trå gjennom EP-en, bortsett fra de greiene som er typisk Norge – de black metal-greiene, humrer Utby over telefonen.

Tatt lang tid å bli god nok

– Jeg har tenkt på denne mytiske tematikken lenge; med litt sånn metal-mørke og norsk kulturarv, sier Utby, som vil ha dundrende trommer med en jazz-trommis bak settet, fete bass - og gitarriff, samt skriking og full trøkk.

– Det har tatt lang tid å samle bandmedlemmer og bli god nok til å spille disse greiene her, forteller Jonathan, som har hatt ideen om det han driver med nå siden tidlig ungdomstid. Nå er han 27 år – og ting begynner å skje.

– Det har også tatt tid å lære seg å spille slik vi vil, imens man synger samtidig. Det krever mye stamina å skrike og spille slik et helt sett, forteller Utby.

Til Trondheim

Det er ikke lenge siden Tehydrava spilte i Trondheim sist. I november spilte de et knippe låter på «Samfundet Sessions».

Ellers har de for eksempel ofte spilt på Finnstadfest, Tangen, og opptrådt hos en MC-klubb i Odal.

Den 15. februar trøkker Tehydrava til igjen på «Good Omens», hvor de deler scene med «Agabas».

– Mer som burde legges til?

– Ikke spis oppdrettslaks, konkluderer Utby til slutt.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke