21. aug
KONSERTER: Peter Kippersund, akustisk og solo, med «Dra krakken bortåt baren» – fredag 30. november og lørdag 1. desember. Foto: Remi Laakso
 
Konserten der publikum velger ved hjelp av terning undervegs
Her er konserten der publikum kaster terningene. Undervegs i konserten. Peter Kippersund (51) inviterer til «Dra krakken bortåt baren» i Hamar Teater.

Publisert: 14.nov.2018 16:23
Oppdatert: 14.nov.2018 17:02

Fredag 30. november og lørdag 1. desember inviterer Peter Kippersund publikum inn i baren på Hamar Teater, til solokonsert. «Lystig lokk og dyster sutring – og jula kryper innpå», heter det i invitasjonen.

Det er mer enn førti år siden han debuterte som artist med gitaren sin, som tiåring i en barneteaterforestilling på Nordvang på Espa. Viser har han plukket opp både her og der, og flere har han laget sjøl – og nå gleder han seg til to kvelder sammen med publikum, som i denne anledning skal få være med å bestemme hva som skal framføres.

Seks kategorier

– Jeg har plassert visene i seks kategorier, og så avgjør publikums terningkast hva slags kategori det skal velges fra og hvilken låt som skal spilles, sier Peter Kippersund.

To terninger kastes. En bestemmer kategori. En bestemmer hvilken låt.

Her er kategoriene hans: Evert Taube, Alf Prøysen, Vidar Sandbeck, Olle Adolphson, egne viser – og den siste kategorien med litt forskjellig; som Lillebjørn Nilsen, nordnorske viser og litt overraskelsesgreier.

Kresen

Han forteller at han ofte ombestemmer seg i låtvalg akkurat i det øyeblikket han skal sette i gang, men nå kan publikum hjelpe til. Terningkastopplegget har han brukt med hell på quiz under bussturene i forbindelse med arrangementet «Museumsnatt».

Og når det gjelder visekatalogenfredag 30. november og lørdag 1. desember:

– Dette er viser som har betydd mye for meg. Jeg lærer jo sakte, er kanskje derfor også spesielt kresen i valgene. Låtene jeg har valgt å lære interesserer meg virkelig, sier Peter Kippersund.

Minste scene

Det er flere scener i Hamar Teater, men han har valgt å trekke inn i den minste: baren.

– Hvor mange det er plass til? Det er hyggelig med tjue og veldig greit med førti. Jeg vil at folk skal ha både vorspiel og nachspiel-følelse.

Det blir nok noen gode historier også, knyttet til de enkelte låtene.

– Det kan nok bli noen røverhistorier, men jeg skal prøve å begrense meg.

Han satser på fire kvarters «bolker», med pauser mellom – så folk kan svinge innom baren, snakke litt sammen, gå på do, slike ting.

– De fleste holder seg vel et kvarters tid, ja …, folk må kunne klare å være noenlunde stille i femten minutter. Jo …, ja …, jeg tror det, sier Peter Kippersund.

Og:

- Jeg satser på demokratisk sinnelag og selvinnsikt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke