23. aug
 
Tett juleprogram
Kveldens konsert med Bugge Wesseltoft er blant de drøyt 50 julearrangementene som finner sted i løpet av de neste dagene på Hedmarken.

Publisert: 04.des.2015 11:53
Oppdatert: 04.des.2015 12:00

Hvis du er en av dem som fremdeles har til gode å kjenne på julestemningen har du sjansen til å gjøre noe med akkurat det i løpet av de neste dagene. Nå kommer nemlig julekonsertene på løpende bånd.

MOt julehysteriet

– Jeg er egentlig ikke så veldig glad i juletiden, sier Jazzpianist Bugge Wesseltoft, som i kveld entrer scenen i Hamar Sagbladfabrikk. I år er det 18 år siden Wesseltoft ga ut juleplata «It’s Snowing On My Piano», og pianisten forteller at albumets budskap stadig blir mer aktuelt.

– Albumet er en motvekt til hysteriet som preger julen år etter år. Den handler om en alternativ, rolig julefeiring, forteller han.

Ironisk nok har albumet, som følge av stor kommersiell suksess, ført til at Wesseltoft år etter år befinner seg midt i førjulssirkuset.

– Det er nesten litt ekkelt, og jeg har tenkt flere ganger at jeg ikke vil være en del av hysteriet som albumet er en motvekt til.

– Samtidig er det veldig mange som liker plata, og akkurat det setter jeg veldig stor pris på, sier pianisten.

Det er ventet fult hus til kveldens konsert, og Wesseltoft forteller at han gleder seg til å framføre julealbumet.

– Jeg henter inn et par nye låter for hvert år, men jeg er ganske tro mot plata. Jeg kan ikke så mange julelåter uansett, sier han.

Mange høydepunkter

I kveld er det klart for et av de store høydepunktene i Ringsaker når Gaute Ormåsen, Trine Rein og Christian Ingebrigtsen kommer til Brumunddal kirke med konserten «Julenatt». Trioen kommer dessuten til både Hamar domkirke og Ringsaker kirke i morgen kveld.

Neste helg er scenen klargjort for flere høydepunkter. Det er nok mange som har pekt seg ut «Desemberstemninger» med Ole Edvard Antonsen, Elisabeth Andreassen og Didrik Solli Tangen som årets julekonsert. Antonsen spiller i Vang kirke søndag 13.12. Fredag 11.12 er det klart for «klassisk julekonsert» i Vang kirke med søsknene Mari Silje og Håkon Samuelsen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke