22. aug
 
Tett vinterprogram 
Konserter og teaterforestillinger, utstillinger og litterære sammenkomster. Kulturtilbudene er mange og varierte i Hamar og på Hedmarken utover vinteren. HAs kulturkalender rommer en rekke av de større kommende arrangementene.

0
Publisert: 16.jan.2015 08:23
Oppdatert: 16.jan.2015 08:26

Lørdag 17.1

«Istid» åpner på Brumunddal Torg med skøytebane, iskunst og filmen «Frost» på utekino.Miniteaterfestivalen «Rappet fra Ropert» i Hamar Teater med forestillinger av Asfaltprinsessene, Turnékompaniet og Marianne Stranger.Åpning av utstilling i Kunstbanken med fotografier av Jiri Havran, videoinstallasjon av Tone Myskja og smykkekunst av Heidi Sand, Camilla Luihn, Elsie Ann Hochlin, Putte H. Dal og Hilde Dramstad.Åpning av Arnfinn Johnsens utstilling «Gullklubben» i foajeen i Hamar kulturhus, med de sju portrettene fra 2014 som her vises for første gang.Ettermiddagskonsert med Gustu på Gregers, og kveldskonsert med The Glimmer Twins.Konsert med Ophelia Orchestra i Romedal kirke.«Den japanske hagen». Poetisk danseforestilling for barn av det italienske ensemblet TPO i samarbeid med Teater Nova i Flagstad-salen i Hamar kulturhus.Miniteaterfestivalen «Rappet fra Ropert» i Hamar Teater med forestillinger av Asfaltprinsessene, Turnékompaniet og Marianne Stranger.Jazzjam med elever fra Toneheim i Hamar Teater.

Torsdag 22.1

Hamar Jazzklubb inviterer til konsert med kvartetten Mongrel i Hamar Teater.

Lørdag 24.1

Konsert med trioen In the Country og Frida Ånnevik, som framfører tonesatte dikt av Hans Børli i Hamar kulturhus.Kirkekonsert med Furneskoret og Odd R. Antonsen Storband i Brumunddal kirke.

Søndag 25.1

Sangeren Kim Andre Rysstad framfører sin tolking av «Draumkvedet» i Hamardomen.Familiesøndag i Hamar Teater med Turnékompaniets «Fyrtøyet» som hovedattraksjon.Kirkekonsert med Furneskoret og Odd R. Antonsen Storband i Brumunddal kirke.

Onsdag 28.1

Forfatteren Britt Karin Larsen presenteres i serien «Hedmarksforfattere» på Litteraturscena i Hamar kulturhus.

Torsdag 29.1

Klubb Nor-konsert med Autokarma, Ergastulum og Arc på klubbscenen i Hamar kulturhus.

Fredag 30.1

Konsert med Monica Heldal med band på Gregers.

Lørdag 31.1

H/O-mesterskapet for korps arrangeres i Kirsten Flagstad-salen med skolekorps janitsjar og brass.Væillsetrevyen viser ekstrautgave av jubileumsforestillingen «Du store væla, sett frå Gat'n» på Vallset samfunnshus.Nancy Coleman og Else Mundal holder foredrag med utgangspunkt i boka «Kvinner i vikingtid» i Ringsaker bibliotek.

Søndag 1.2

H/O-mesterskapet for korps arrangeres i Kirsten Flagstad-salen for amatørkorps janitsjar og brass.

Tirsdag 3.2

Ungdommens kulturmønstring i Løten arrangeres i Løten kino.Væillsetrevyen viser ekstrautgave av jubileumsforestillingen «Du store væla, sett frå Gat'n» på Vallset samfunnshus.

Onsdag 4.2

Konsert med Poul Krebs og Henning Kvitnes i Elverum kulturhus.

Torsdag 5.2

Hamar Jazzklubb arrangerer konsert med den svenske studentsekstetten Pärlbandet i Hamar Teater.

Fredag 6.2

Premiere på Turnékompaniets nye forestilling «Mullah Sigurd» i Hamar Teater.Åpning av utstillingen «Mitt tak er ditt golv» i galleriet i Hamar kulturhus. Den politiske flyktningen Shwan Dler Qaradakis viser sin flukt fra Kurdistan i Irak til Norge via animasjonsfilmer.Musikklinja på Stange vgs. har rockekonsert på Gregers.

Lørdag 7.2

Konsert med Team Me på Gregers.Ungdommens kulturmønstring i Hamar arrangeres i kulturhuset.Musikklinja på Stange vgs. har kammerkonsert i Hedmarksmuseets aula.

Søndag 8.2

Musikklinja på Stange vgs. har kafékonsert på Gregers.

Mandag 9.2

Riksteatret framfører forestillingen «Komplottet» i Elverum kulturhus.

Tirsdag 10.2

Teater Innlandet spiller forestillingen «Dikterhøvdingen» med Tom Styve på Høyvang i Vang.

Onsdag 11.2

«Bukkene Bruse vender tilbake». Barneforestilling med Bjørn Rørvik i Hamar bibliotek.

Torsdag 12.2

Hamar Jazzklubb har konsert med Svermer - mix av jazz og folk - i Hamar Teater.

Fredag 13.2

Fido Plays Zappa på Gregers.Kristian Valen viser forestillingen «Fra Hillevåg til Hollywood» i Elverum kulturhus.

Lørdag 14.2

Jazzklubben Yesterdays har sitt månedlige arrangement på Gregers.

Onsdag 18.2

Hamar Jazzklubb har konsert med trioen Moskus i Hamar Teater.Teater Innlandet har premiere på forestillingen «Willie Nelson kjente mor mi» i Elverum kulturhus.

Torsdag 19.2

«Peer, du lyver!» Riksteater gjester Hamar kulturhus med et eventyr for barn, fritt etter Ibsens «Peer Gynt».Konsert med Honningbarna og Razika på Docile i Hamar.

Fredag 20.2

Konsert med Krag Jørgensen Band på Gregers.

Lørdag 21.2

Teater Innlandet spiller forestillingen «Dikterhøvdingen» med Tom Styve på Teater Innlandet Scene i Hamar kulturhus.Sting Tribute Roger Sletta på Gregers.

Søndag 22.2

Teater Innlandet spiller forestillingen «Dikterhøvdingen» med Tom Styve på Teater Innlandet Scene i Hamar kulturhus.Klubb Nor-konsert med Porterville, When Dancers Yell, De Gloom og Cyanid på klubbscenen i Hamar kulturhuset.Ketil Bjørnstad forteller om «Veien til Mozart» i Ringsaker bibliotek.

Fredag 27.2

Konserten «The Abba Tribute» med medlemmer fra det originale Abba-bandet framføres på Scandic Scene i Hamar.Konsert med Bernhoft i Elverum kulturhus.Konsert med Shades of Floyd på Gregers.

Lørdag 28.2

Konsert med Yuma Sun og Dunderbeist på Gregers.Ungdommens kulturmønstring i Stange arrangeres i Ungdomshuset i Ottestad.Konserten «The Abba Tribute» med medlemmer fra det originale Abba-bandet framføres på Scandic Scene i Hamar.«Kanskje kommer Mikkel?» Vårens første Operasalong i Hamar Teater, med Mikkel Skorpen og Dorina Komani, i samarbeid med RingsakerOperaen.Innvielse av Multisal Pauline Hall i Hamar kulturhus, ledet av Astrid Kvalbein. Musikk av ensemblet Cikada.

Søndag 1.3

Teater Innlandet spiller «Willie Nelson kjente mor mi» med skuespilleren Håvard Bakke på Teater Innlandet Scene i Hamar kulturhus.Familiesøndag på Hamar Teater med «Kubbe lager skuespill» som hovedattraksjon.

Onsdag 4.3

Åpning av utstilling med Øyvind Torseters tegninger i Hamar kunstforening. Dette er festivalutstillingen i forbindelse med Rolf Jacobsen-dagene.Teater Innlandet spiller «Willie Nelson kjente mor mi» med skuespilleren Håvard Bakke i Moelv kulturhus.

Torsdag 5.3

Rolf Jacobsen-dagene åpner. Seminar om Cecilie Løveids forfatterskap på Høgskolen. Vigdis Hjorth holder årets festivalforelesning i Hamar Teater. På opplesningen om kvelden samme sted deltar Cecilie Løveid, Henning H. Bergsvåg, Yngve Pedersen, Tina Åmodt, Tomas Espedal og Erlend O. Nødtvedt. Konsert med Liv Næss og Trondur Enni.

Fredag 6.3

Rolf Jacobsen-dagene fortsetter. Løveid-seminaret fortsetter på høgskolen. Nordisk poesimøte i Hamar Teater. Langlesning av Anna Kleiva og Eli Fossdal Vaage. Konsert med Elias og Veronica Axelsen.Ungdommens kulturmønstring i Ringsaker arrangeres i Teatersalen i Brumunddal.

Lørdag 7.3

Rolf Jacobsen-dagene fortsetter. Erling Indreeide foreleser om poesi. Solveig Fiske samtaler med Jan Inge Sørbø om den nye salmeboka. Knut Ødegård samtaler med Jon Gunnar Jørgensen om Edda-dikt. Barnas lyrikklørdag. Ted M. Granlund samtaler med Terje Dragseth og Steinar Opstad. Åpen poesiscene i Tante Gerda. Nordisk lyrikkaften i Hamar Teater.Konsert med Eau de Vill på Gregers.«Hva ler du av?» Forestilling med Sturla Berg-Johansen i Elverum kulturhus.

Søndag 8.3

Rolf Jacobsen-dagene avsluttes. Forestillingen «Enke-Enke» med Cecilie Løveid og elektronikamusikeren Mari Kvien Brunvoll framføres i Hamardomen. Konsert med Halvsøstra i Hamar Teater.Dramaet «Natten er dagens mor» vises av Riksteatret / Nationaltheatret i Hamar kulturhus. Med Ellen Horn, Terje Strømdahl, Emil Johansen og Glenn Andre Kaada. Regien er ved Kjersti Horn, datter til Ellen Horn.Kvinnedagen markeres med foredrag av bildebokforfatter Lisa Aisato i Hamar bibliotek.

Fredag 13.3

Ensemblet Stilett framfører cabaretforestillingen «Sykt friskt» på Klubbscene Rolf Jacobsen i Hamar kulturhus. Hamar Jazzklubb har konsert med Plopi-Hanna Paulsbergs nye band i Hamar Teater.Riksteatret viser danseforestillingen «Juryen» i Elverum kulturhus.

Søndag 15.3

Hedmarken Symfoniorkester, Collegium Vocale og Hamar domkor framfører Haydns «Skapelsen» i Vang kirke. Solister er Tanja Leine (sopran), Helge Rønning (tenor) og Magne Fremmerlid (bass). Dirigent er Dag Nilssen.

Onsdag 18.3

Teater Innlandet spiller «Willie Nelson kjente mor mi» med skuespilleren Håvard Bakke på Teater Innlandet Scene i Hamar kulturhus.

Torsdag 19.3

Teater Innlandet spiller «Willie Nelson kjente mor mi» med skuespilleren Håvard Bakke på Teater Innlandet Scene i Hamar kulturhus.

Fredag 20.3

Konsert med Ole Paus på Gregers.Teater Innlandet spiller «Willie Nelson kjente mor mi» med skuespilleren Håvard Bakke på Teater Innlandet Scene i Hamar kulturhus.Konsert med 11-mannsorkesteret Herencia de Timiqui fra Colombia i Kirsten Flagstad-salen i kulturhuset.

Lørdag 21.3

Åpning av utstilling i Kunstbanken med malerier og skulptur av Endre Aalrust, installasjon av Alexander Grüner og video av Margarida Paiva.Teater Innlandet spiller «Willie Nelson kjente mor mi» med skuespilleren Håvard Bakke på Teater Innlandet Scene i Hamar kulturhus.

Søndag 22.3

Riksteatret gjester Hamar kulturhus med «Komplottet», presentert som et «psykologisk maktspill», med Kåre Conradi, Ulrikke Døvigen og Tov Sletta.Familiesøndag i Hamar Teater med forestillingen «Oh, mein Papa» med Sarah og Andreas Jaggi som hovedattraksjon.Teater Innlandet spiller «Willie Nelson kjente mor mi» med skuespilleren Håvard Bakke på Teater Innlandet Scene i Hamar kulturhus.

Torsdag 26.3

Torsdagslive: «Shakespeare i musikalsk forkledning». Kringkastingsorkesterets konsert i Flagstad-salen i Hamar kulturhus direktesendes på NRK P2. Solist Eir Inderhaug, dirigent Alexandre Bloch.Klubb Nor-konsert med Ram-Zet, Konteiner og Some People på klubbscenen i Hamar kulturhus.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke