23. aug
 
Thaifestival i Vikingskipet
Med musikk, mat og massasje i sentrum var det god stemning i Vikingskipet lørdag. To meget kjente Thailandske band sørget for at forventningene blant de oppmøtte var stor.

Publisert: 24.sep.2017 09:40
Oppdatert: 24.sep.2017 09:57

Den Thailandske kulturen har vokst seg stor i Norge. På lørdag ble det avholdt en stor Thaifestival i Vikingskipet. Musikk, dans og mat var hovedfokuset, men muligheten for massasje og handling av klær var også til stede. Interessen blant folk var stor, og mange hadde tatt turen langt for å få med seg denne begivenheten.

stor variasjon

På Festivalen var det mye mat å få kjøpt. Utvalget var stort, og man fikk kjøpt alt fra vårruller til spennende retter som man ikke finner til vanlig i Norge. Utvalget av øl og andre drikkevarer var også eksklusivt. Med alt ifra tradisjonell buddhistisk kultur til nyere popkultur var det også stor variasjon i underholdningen, og for dem som var interesserte var det og muligheter for å få thaimassasje. Stemningen var god og de frammøtte så ut til å kose seg med god mat og underholdning i Vikingskipet.

Lang reiseveg

Mange hadde reist langt for å få med seg Thaifestivalen på Hamar. Noen hadde reist helt ifra Thailand, mens andre reiste ifra forskjellige steder i Norge. Somkuan Andersen var en av dem som ikke reiste ifra Thailand, Hun bor i Tønsberg og var i Vikingskipet for første gang på lørdag. Hun representerte Wat Thai Norway som er den Thailandske Buddhistforeningen i Norge. Wat Thai Norway stilte med mat, musikk og dans.

Presentasjon av kultur

Thaimat & music festival er ment for at alle som vil kan få et innblikk i Thailandsk kultur. Initiativet er tatt av Aree Melby ved A.M. World Music. I samarbeid med Hamar Olympiske Anlegg har hun og A.M. WM arrangert denne festivalen for alle som er interessert i å lære mer om Thailandsk kultur. Bandene som er hentet inn er Carabao og Maliuhana. Disse to bandene er to av de mest kjente bandene i Thailand og det var tydelig at de tilreisende gledet seg allerede ved lydprøvene som var tidligere på dagen. Det er tydelig at den Thailandske kulturen står sterkt i Norge og at mange er interesserte i å finne ut mer om denne kulturen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke