23. aug
LØSNER SNIPPEN: Feinschmeckertrioen har fylt Hedmarken med kammermusikk og høg snippføring i ti år. Nå feirer Torhild Fimreite, piano, Arjan Nieland, cello, og Torgeir Ziener, klarinett, med fyrige toner i Hamar Sagbladfabrikk. Slik så de ut da de debuterte i 2008. Snipp må forventes også i sagbladfabrikken, men repertoaret blir mer løssluppent.
 
Ti år i harmoni
De har fylt Hedemarken med kammermusikk i ti år. Nå jubilerer «Trio Locale» – med løs snipp og uten sikkerhetsnett.

Publisert: 18.sep.2018 17:45
Oppdatert: 18.sep.2018 17:47

Ikke det du først forbinder med Torgeir Ziener, Arjan Nieland, og Torhild Fimreite? Vel, nå skjer det. På sin jubileumskonsert i galleriet i Hamar Sagbladfabrikk 23. september, spiller de, med Torgeir Zieners egne ord: uten sikkerhetsnett, og med langt løsere snipp enn vanlig.

– Repertoaret blir noe helt annet enn det vi har spilt før. Nå benytter vi anledningen til å vise andre sider ved oss selv. Sammen med gjestesolist Tanja Leine blir det både tango og latinamerikanske rytmer, sier Ziener, vel vitende om at trioen har spilt seg inn i Hedmarkens bevissthet med høy snippføring, som en feinschmeckertrio med sober kammermusikk på programmet, helt siden debutkonserten i Hamar i september 2008.

For døra

I tillegg til å kaste seg ut i heftige rytmer, kaster trioen seg også ut i det som heter å spille for døra. Dermed bryter den med sin hittil eneste regel: at medlemmene ikke selv skal måtte betale for å spille. Normalt har de økonomisk støtte til sine konserter. og vil også søke det for sin andre jubileumskonsert i Stange kirke 10. februar.

– Men i sagbladfabrikken tærer vi på egne midler, og setter vårt håp til publikumsoppslutningen, sier Ziener. han medgir at «Trio Locale» ikke nødvendigvis er bortskjemt med stort publikum. Det er alltid, som på åpningskonserten 28. februar for ti år siden, heftig begeistret. Men det er sjelden stort.

– Stange kirke er vårt hjem, og får vi 100 tilhørere på en konsert der er vi veldig fornøyde.

den ypperste musisering

– Og det orker dere i ti år og enda lenger? Uten å tjene noe?

– Hvis vi kan nå fram til et publikum, som setter pris på musikken vår, og vi slipper å betale for å framføre den, er det nok. For meg står kammermusikken som den ypperste form for musisering. Her spiller hver helt selvstendige roller, men i nært samspill. Vi tre fant tonen fra første stund, og har hatt ti år i harmoni, bokstavelig talt, presenterer de store bautaene, men samtidig alltid noe nytt og spennende. Å spille i Sagbladfabrikken har vært en drøm, nå gjør vi alvor av den.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke