26. aug
Vinner: Sangeren Maren Myrvold vant talentkonkurransen i 2011.
 
Tiårsjubileum, men uten tv-produksjon
Den klassiske julekonserten i Vang kirke blir i år uten tv-produksjon for NRK. Konsertene finner sted 6. og 7. desember.

Publisert: 13.sep.2013 10:38
Oppdatert: -

Det er tiende gang Mari Silje og Håkon Samuelsen arrangerer klassisk julekonsert i Vang kirke. Gjennom disse konsertene har de trukket en imponerende rekke internasjonale artister til Hamar.
Den klassiske julekonserten har også ved sin talentkonkurranse bidratt til at lokale talenter har fått god oppmerksomhet.

Søker kommunen

Julekonsertene har blitt vist på NRK TV de siste fem årene, og på en rekke tv-stasjoner utenfor Norge, ikke minst i USA. I år er det imidlertid ikke lagt opp til tv-dekning.
«Vi har valgt å ikke påkoste en dyr tv-produksjonen gå for en sikker økonomisk ramme til de to jubileumskonsertene i Vang kirke», heter det fra arrangørselskapet Passacaglia i søknaden til Hamar kommune.
De søker i år Hamar kommune om 450.000 kroner. I tillegg søkes Hedmark fylkeskommune om 100.000.
Budsjettet for årets konserter er på drøyt 1,5 millioner kroner.

Fast opplegg

I fjor ble det kjørt et opplegg med flere førjulsarrangement i Hamar i forkant av konserten, med blant annet et godt besøkt arrangement på Østre Torg. I år er det ikke lagt opp til noen gjentakelse av dette.
Men ut over det, er det julekonsertens faste ramme som videreføres. I tillegg til internasjonale artister, bidrar Collegium Vocale, kammerorkester med unge musikere og blåsere fra Oslo-Filharmonien.
Blant artistene arbeides det også i år med en ung sangerinne av samme format som tidligere, opplyser de i søknaden.

Ny talentkonkurranse

Også i år skal det arrangeres en talentkonkurranse for unge utøvere. De siste tre årene er det unge sangere som har konkurrert, og vinnerne har vært Siri Kval Ødegård (2010), Maren Myrvold (2011) og Marianne Bye Granheim (2012).
Nytt av året er det at talentkonkurransen skal arrangeres for instrumentalister. Konkurransen vil også omfatte Gjøvik og Lillehammer. Talenter fra 16 til 26 år har sjansen til å melde seg på. Og vinneren får delta på julekonserten.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke