26. aug
sangsolister: klare for hedmarksturné med Bachs «Jaktkantate» er (f.v.) Bernt Ola Volungholen, Mathias Gillebo, Magnhild Korsvik og Guro Evensen.
 
Tid for jaktmusikk
September er jakttid, og i år er det tid for jaktmusikk også. Men av et helt annerledes slag enn du kanskje venter.

Publisert: 12.sep.2018 16:47
Oppdatert: 12.sep.2018 16:48

- «Jaktkantaten» av Johann Sebastian Bach er en verdslig kantate – kall det gjerne en mini-opera, sier Guro Hjemli. Sammen med Jon Fredrik Hjemli står hun bak Nivalis Barokk – Innlandets tidligmusikkensemble. Nå gjør de en skikkelig storsatsing, med et orkester som består av 14 personer.

Sangsolistene er alle fra Hedmark eller har lokal tilknytning; det er Guro Hjemli, Bernt Ola Volungholen, Magnhild Korsvik og Mathias Gillebo.

Stort orkester

Orkesteret består av horn, oboer, fløyter, strykere og basso continuo. Et slikt orkester er ikke ofte å høre her i distriktet, og de vil også framføre instrumentalmusikk av Bach, nærmere bestemt Brandenburgkonsert nummer 1,

- Felles for alle er at de er høyt utdannede spesialister på framføring av Bach, og jobber over hele Europa som frilansutøvere av barokkmusikk. Konsertmester er Stefan Lindvall, fiolinist kjent fra Bergen Barokk, Drottningholm Baroque Ensemble og Barokksolistene. Strykerne ellers er fra Oslo, men en barokkfiolinist har nylig gjort hedmarking av seg og er til daglig å finne i Vallset, nemlig Vårild Sofie F. Schürmann.

UT PÅ TUR

Nå venter en hedmarksturné med fem konsertsteder. Det starter 15. september på Tingnes kulturhus, og går deretter til Vallset samfunnshus (16.9.), Hamar Teater (18.9) Tronsalen på Tynset (19.9) og i Storstua på Koppang (20.9.).

Det er på alle måter en utradisjonell hedmarksturné, som er kommet i stand med støtte fra blant annet Hedmark fylkeskommune gjennom sin tilskuddsordning for profesjonelle musikere i Hedmark.

– For oss som profesjonelle musikere betyr det mye, og vi ser at ringvirkningene er store for musikkmiljøet, heter det i presseskrivet fra Guro Evensen Hjemli og Jon Fredrik Hjemli.

Jaktglad

Verket er skrevet 1713 i anledning en kongelig fødselsdag, og inneholder noen virkelige musikalske perler som arien «Schafe können sicher weiden» – sunget av gjetergudinnen Pales, i Guro Evensen Hjemlis skikkelse. Andre rollefigurer er jaktgudinnen Diana (Magnhild Korsvik), hennes utkårede, den vakre gjeteren Endymion (Mathias Gillebo) og skogsguden Pan (Bernt Ola Volungholen).

– Et absolutt høydepunkt for barokk-entusiaster, sier Guro Evensen Hjemli.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke