18. aug
TIL AKSJON: Stiftsdirektør Siv Birkeland (f.v.) Hans Christian Medlien og biskop Solveig Fiske.FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Til aksjon for Prøysenstjerna
Det mangler fortsatt en god del penger for å få på plass Prøysenstjerna i Ringsaker. Nå inviterer bispedømmet til aksjon.

Publisert: 28.mai.2014 13:55
Oppdatert: 28.mai.2014 13:58

Grunnen der Prøysenstjerna skal stå i Ringsaker var langt mer krevende å plassere kunstverket på enn først antatt. Dette første til en budsjettsprekk på en foreløpig uviss pengesum.

- Vi vil holde oss under en million, men nøyaktig hvor mye den vil koste vet vi ikke ennå, sier initiativtaker Hans Christian Medlien.

Foreløpig har de fått inn rundt 850.000 kroner, fra banker, bedrifter, private, lag og foreninger. Nå er bispedømmet invitert til å bidra med en slant.

TOK UTFORDRINGEN

Biskop Solveig Fiske har tatt utfordringen på strak arm. De 18 ansatte ved bispedømmekontoret er oppfordret til å bidra.

- De ansatte her er oppfordret til å gi en sum, så vil bispedømmerådet matche summene, og bidra med tilsvarende mye, forklarer Stiftsdirektør Siv Birkeland.

Ikke nok med at bispedømmekontorets ansatte er i ferd med å la seg rive med av stjerneprosjektet - de har også sendt stafettpinnen videre.

Biskopen er nemlig svært fornøyd med tiltaket.

- Vi vil være med og styrke det kirkelige engasjementet for Prøysenstjerna. Vi har sendt utfordringen videre til Hamar kulturhus. Vi ønsker å få til en bevegelse på grunnplanet for dette prosjektet, og vi sender også ut en oppfordring om å støtte Prøysenstjerna gjennom fellesrådet, sier Solveig Fiske.

TRENGER PENGER

Hans Christian Medlien er glad for å ha fått kirken med på laget,

- De dekker både det jordiske og det himmelske, slår han fast.

Samtidig tar han fortsatt gjerne imot pengegaver fra andre givere også. Informasjon om hvordan man kan donere en slant finnes blant annet på Facebook eller på Prøysenhusets nettsider.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke