20. aug
TRØKKER TIL: Adam Douglas har en fylt turnéliste denne sesongen. Til Hamar og Tjuven kommer han 4. august. Her fra OverOslo på Grefsenkollen. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix
 
Adam Douglas kommer til Hamar med privatfly
Adam Douglas (37) spiller på Notodden Blues Festival ettermiddagen 4. august, før han hentes med privatfly til Hamar og endagersfestivalen Tjuven.

Publisert: 09.jul.2018 12:19
Oppdatert: 09.jul.2018 12:31

To av Tjuven-artistene – Adam Douglas og Silya – har to konserter samme kveld. Silya reiser videre fra Hamar til Lillestrøm hvor hun skal opptre på Nebbursvollen senere på kvelden.

– Litt galskap, egentlig, men det er riktig, det blir privatfly fra Notodden til Hamar. Det blir litt «rockestjerne for en dag», ler Adam Douglas.

Det er ikke mange år siden han spilte for 45–50 frammøtte under AnJazz på en intimscene i Hamar Teater. I vår var han tilbake, på den største scenen, og det var AnJazz-konserten som var utsolgt raskest av alle.

Nå kommer han tilbake, og denne gang kan han kikke ned på sitt eget hjem på Harestua når han passerer i privatfly – fra Notodden til Hamar. 

Espen Solheim Røhne i Venues, som henter artistene til Tjuven, bekrefter at arrangøren spanderer privatfly på Douglas – men han vil ikke ut med prisen.

– Det koster. Men vi mener det er verdt det. Douglas var artisten vi ønsket oss for å komplettere Tjuven. 

I tillegg til Adam Douglas spiller Bigbang, Sondre Justad, Lissie, Silya – og på plakaten står også DJ Melkeveien.

Kontraster

Adam Douglas husker godt AnJazz i 2014:

– Det var ikke mange i salen, kanskje 45–50 personer. Men det var god stemning. Vi («High Red») spilte etter D’Sound, og jeg husker de var i salen og så på oss. Det var gøy.

Med Stjernekamp-suksess forandret scenelivet seg for Adam Douglas. I vår var han tilbake på AnJazz-scenen, denne gang til fullsatt sal, stor stemning og begeistret anmelder i Hamar Arbeiderblad: «Med publikum i sin hule hånd».

– Kjempestemning, men jeg husker det var varmt der. Men det var digg, en perfekt greie, sier Adam Douglas.

– Hva tenker du om «forvandlingen» med Stjernekamp-suksessen?

– Jeg skjønner fortsatt ikke hva som skjer. Det er sikkert mange som kommer for å se på han «rare fyren fra TV», men det betyr bare at jeg må vise hvem jeg er på scenen. For meg er konserter en opplevelse sammen med publikum, det er en reise vi må gjøre sammen, noe akkurat der og da.

Med seg til Tjuven har han hjelpere på trommer, bass, orgel/piano, gitar og kor.

Alt er annerledes

– Jeg er fortsatt den samme, jeg gjør det samme, men jeg er litt mer takknemlig, jeg nyter hver eneste dag, sier Adam Douglas.

– Alt er annerledes nå. Markedsprisen har jo gått opp, vi reiser i en «nightliner», har «crew», får hjelp til å bære utstyr. Det er jo helt fantastisk at dette skjer oss. Jeg har reist landet rundt i mange år, spilt på alle slags scener, jeg har gjort mye «dritt» – men nå er alt sammen virkelig verdt det. 

Nå er det Norge som gjelder, som prioriteres, men Adam Douglas har fått tilbud om å spille også utenlands. Egentlig var planen å gjøre jobber både i Tyskland og i Japan allerede i år, men det er utsatt.

– Men kanskje neste år …

Og kanskje til og med hvor han sjøl kommer fra, i store Amerika. Men nå er det Norge som gjelder. Han vil nyte hvert øyeblikk.

På Tjuvholmen 4. august blir det kjente låter, men også noen nye. Han kommer med nytt album i september.

 
Fakta

Adam Douglas

Adam Douglas Enevoldsen (født 1981er en amerikansk musiker bosatt i Norge. Han ga ut debutalbumet «I May Never Learn» på Grappa i 2015. Douglas vant Baltic Song Contest i Karlstad i 2016, og i 2017 vant han musikkonkurransen Stjernekamp på NRK.(Kilde: Wikipedia)

Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke