24. aug
2011: Her fra forestillingen i 2011 – med Øystein Elle, Christian Rene Wold, Jørgen Langhelle, Kari Onstad og Maria Garzia Di Meo. Foto: Thomas Andersen
 
Til Tokyo med Nomi
Kameratene Øystein Elle og Ørnulv Snortheim sjekker inn på TheaterX i Tokyo med forestillingen «The Loner Klaus Nomi». Med seg har de frijazzlegenden Phil Minton fra London.

Publisert: 30.des.2016 22:00
Oppdatert: 30.des.2016 22:10

For kun 1.000 yen (75 kroner) inviteres japanerne til en forestilling bygget rundt artisten Klaus Nomi, tyskeren som tok seg inn avantgarde-miljøet i New York på slutten av – 70-tallet – med sin helt spesielle stil; med en kombinasjon av klassisk/opera/rock/new wave/punk. Dessverre fikk han ikke oppleve en karriere som var i ferd med å ta av. Han døde av AIDS i 1983.

Ti år

Historien om historien begynte for mer enn ti år siden. En tysker sa til Øystein Elle at han lignet på Klaus Nomi. Kontratenoren fra Elverum satte seg inn i historien – og tenkte: «Dette må jeg blåse liv i». Som tenkt, så gjort – og i 2011 ble forestillingen «Klaus Nomi Angel of Suburbia» satt opp i Oslo. Med på laget var Elles gode venn, Ørnulv Snortheim og produsenten Tor Simonsen – begge fra Hamar.

13., 14., og 15. januar åpnes dørene på TheaterX i Tokyo sentrum.

– Vi reiser over 8. januar og skal være i ti dager, sier Ørnulv Snortheim, som har ansvaret for musikken.

– Forrige gang var flere involvert. Nå er det kun tre på scenen.

Møte med publikum

Øystein Elle var tidligere i år i Tokyo med en annen forestilling, «Territorium». Han likte godt møtet med japanerne:

– Etter forestillingen sto 100 personer i foajeen og ville diskutere med meg – og de ville fortelle hva de selv opplevde under forestillingen. Det er en ganske annen tilnærming enn vi er vant til her hjemme.

Med til Japan er også stykkets polske regissør, og en tsjekkisk video- og lyskunstner.

Planen med «The Loner Klaus Nomi» er å vise forestillingen også i San Francisco og i New York. Her er ideen å koble på en som faktisk levde med Andy Warhols Superstars: Penny Arcade.

Som et alternativt teater presenteres TheaterX i Tokyo med bilder av Shakespeare, Ibsen, Brecht og Beckett. Og nå også Øystein Elle. Som Klaus Nomi.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke