19. aug
STAS: Mye skryt til Ellen Andrea Wang allerede i 2014, da hun besøkte AnJazz med bandet Pixel. Her er Ellen Andrea Wang (kontrabass), Harald Lassen (saksofon) og Jonas Kilmork Vemøy (trompet). Foto: Paula Bjertnes
 
Tilbake som stjerne
Ellen Andrea Wang (31) fikk applaus på Gregers allerede i 2012, på AnJazz i 2014 – og i gymsalen på Børstad ungdomsskole samme år. Nå er hun tilbake. Som superstjerne.

Publisert: 09.mai.2018 19:16
Oppdatert: 09.mai.2018 19:33

På AnJazz-scenen i Teatersalen i Hamar Teater sent onsdag kveld presenterer hun Ellen Andrea Wang Trio (Wang, Andreas Ulvo, Erland Dahlen), fredag kveld er hun tilbake som medlem av gruppa GURLS (Wang, Hanna Paulsberg og Rohey Taalah).

– Det blir vel ikke så mye jobb på ungdomsskoler nå for tiden, sier Ellen Andrea Wang, kontrabass, vokal, komponist. – Men jeg liker det, det er fint med skolekonserter. Og jeg liker forskjellig publikum; både skoleungdommer, jazzpublikum, poppublikum, ja …

Ut i Europa

De siste årene har det blitt mye jobb i Europa. Hun likte godt jobben i Estland for et par uker siden, hun koste seg med de positive publikumsreaksjonene i Sverige – men kanskje er UK, Storbritannia, favoritten.

– Jeg driver jo med musikk som er grensesprengende, vi forsker oss litt fram hele tiden. Det blir en slags lekenhet, det liker de i England.

– Du kommer fra Søndre Land, men vi på Hedmarken liker at du er litt lokal med adresse i Ottestad og mann fra Brumunddal. Hva tenker du om det sjøl?

– Jeg har jo mange venner her, men jeg har vel ikke et like sterkt forhold til det som hvor jeg kommer fra. Men Hamar var jo litt kulere, da, da vi vokste opp, enn Gjøvik, det var kjøpesenter og flere butikker, hehe.

Liker Ottestad

Nå bor hun bare noen meter utenfor Innlandets hovedstad.

- Vi flyttet ut av Oslo for et par år siden, ut av byen, til et liv som ikke er så heseblesende som i byen. Og jeg er blitt glad i Ottestad; med ski på jordene om vinteren og turer på Ottestad-stien ellers i året.

Onsdag og fredag

– Du er denne våren på turne med tre band, og opptrer under AnJazz med to av dem. Kan du si litt om Ellen Andrea Wang Trio (onsdag) og GURLS (fredag)?

– Ellen Andrea Wang Trio er mer eksperimentelt, i et større og bredere musikalsk lydlandskap.

– GURLS er mer nakent. Mer intimt er kanskje mer riktig å si. Poplåter. Og direkte tekst.

Hun går på scenen i Hamar Teater i kveld. Med sitt eget band. Heldig er den som har billett.

SJEKK: Hele saken med Ellen Andrea Wang på h-a.no

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke