17. aug
Tilbake som stjerner: The Wombats spilte på Volumfestivalen for åtte år siden, og arrangørene har prøvd å få bandet tilbake til Elverum i mange år. Alle foto: Kristian Einang
 
Tilbake som stjerner
Publikummerne har ventet i åtte år, og på fredag kunne man endelig se The Wombats tilbake på scenen.

Publisert: 22.jun.2013 06:56
Oppdatert: -

-Dette er utrolig kult. Det er selvsagt de som er grunnen til at vi er her i dag, sier Torleif Tollefsrud Gjølberg. Han var til stede i Elvarheimsparken sammen med Siri Tveitan, Vegard Kornberget og Mari Midthaug for ta del i en av årets store begivenheter i Elverum.
- Et av favorittbandene mine, og et herlig live- band, forteller Mari Midthaug når hun skal beskrive sitt eget forhold til The Wombats. Hele gjengen syntes det er fantastisk at arrangørene har fått på plass en så stor headliner.
- Det er egentlig ganske utrolig at The Wombats spiller i Elverum, men jeg vil tro at bassisten har hatt en finger med i spillet, sier Midthaug.

Hjemvendt bassist

Med elverumsingen Tord Øverland Knudsen på bass er The Wombats mest sannsynlig tidenes største pop- rockband med utspring i Hedmark fylke. Det engelske bandet nyter fantastisk suksess, og har produsert monsterhits som «Let's Dance To Joy Division», «Moving to New York», «Tokyo-Vampires & Wolves» og «Techno Fan» som de mest kjente. Fredag sto den hjemvendte Elverums- helten og resten av bandet på scenen i Elvarheimsparken- åtte år etter bandets første konsert på Volumfestivalen.

Regn ingen demper

Historien om Volumfestivalen og The Wombats går åtte år tilbake i tid. Den gangen spilte Matthew Murphy, Tord Øverland Knudsen og Dan Haggis i kjelleren på det nå nedlagte utestedet Alexis foran 30 publikummere. Bandet hadde den gang bare gitt ut et knippe EP-er. Volumfestivalen 2005 var deres første norgeskonsert, og den første festivalen bandet noen gang spilte.
Arrangørene av volumfestivalen har i flere år gjort flere forsøk på å hente bandet tilbake til Elverum, og fredag kveld fikk publikummerne endelig det de har ventet på når rockerne omsider dukket opp på scenen.
Med vekslende regnskurer ble det også en våt begivenhet, men det la ikke noen nevneverdig preg på totalopplevelsen. Det viktigste var tross alt det som foregikk på scenen, og The Wombats gå publikummerne et etterlengtet volum- show.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke