18. aug
på hjemmebane: Frida Ånnevik er ute på sommerturné, og holder konsert i Hamardomen på Domkirkeodden på fredag.Foto: Anne Valeur Original bildetekst: *** Local Caption *** Frida Ånnevik Foto: Anne Valeur
 
Tilbake til domen
Lenge før Frida Ånnevik ble dobbelt Spellemannpris-vinner, sto hun i middelalderkostyme og sang i Hamardomen. På fredag er hun tilbake blant ruinene, et konsertlokale hun vet har sine utfordringer.

Publisert: 27.jul.2017 23:08
Oppdatert: 28.jul.2017 09:43

– Det har vært en veldig fin sommerturné, med en veldig kro- og kirketurfølelse. Det har vært litt spesielt, for vi har spilt på veldig forskjellige steder, og hatt et veldig allsidig publikum. Det har vært folk fra 10–90 år, et veldig stort alderspenn. Men sånn er det litt om sommeren. Da skal alle med, sier Frida Ånnevik.

Byr på Nytt materiale

Med seg i bagasjen har hun blant annet tredjealbumet ”Her bor” fra 2016, som blant annet høstet terningkast 5 i Dagbladet, Dagsavisen, Oppland Arbeiderblad og Hamar Arbeiderblad. Ånnevik vant også Spellemannprisen i kategorien Viser samme år. Nå er hun i prosessen med å gi ut søsteralbumet til ”Her bor”, som ventes til høsten. De første smakebitene fra albumet har vi fått i form av singlene ”Basert på en sann historie”, ”Flyge fra”, «Sommer’n med bil» og «Ved siden av deg».

– Salget og strømmingen av «Her bor» går veldig fint, og det har vært morsomt å følge responsen på singlene. Vi merker også at FM-nettet er slokket. Dette kombinert med at det også er færre platebutikker om dagen merker vi at platesalget før og etter konserten har steget, sier Ånnevik, og legger til at konserten i Hamardomen blir første livespilling av singelen «Ved siden av deg».

«Framifrå» å spille i Domen

Fredagens konsert er forbindelse med Olsok-arrangementet på museet, hvor Ånnevik selv har tilbrakt mange somre.

– Det er litt personlig å komme tilbake å spille der. Vi får se om jeg drar på med en middelalder-hit i tillegg, ler Ånnevik, og lover at det ikke blir noe akutt-guiding under konserten.

– Jeg tror at i motsetning til mange andre som spiller der, vet jeg hvor utfordrende rommet er. Det er ikke bare noe man sier. Jeg har hatt noen av mine virkelig store konsertopplevelser, iført guideantrekk og alt inni domen. Hvis man spiller på lag med den lange etterklangen er det «framifrå» å opptre der, sier Ånnevik.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke