24. aug
 
Ridderskole og festivalmoro
Hverdagslivet i Hamarkapuangen viste seg fra sin beste side lørdag. Middelalderfestivalen bød på god mat og drikke, bueskyting og mye mer.

Publisert: 09.jun.2018 16:55
Oppdatert: 09.jun.2018 17:20

Det var lang kø ved inngangen lørdag. Ved 14-tiden var det mange folk som hadde trukket til Domkirkeodden for å få med seg årets middelalderfestival. Vel inne på området kunne en se mange boder med forskjellige middelalderting, som smykker, sverd, buer og piler. 

For barna var det blant annet ridderskole og prinsesseskole som var tingen. En av de som var med på ridderskolen var Kim Richard Nordengen (5).

- Hvordan var det å være med på ridderskolen?

- Det var gøy! Vi lærte å slåss, sa Kim Richard.

Prinsesseskolen var også populær. Ea Cecilie Nordengen, som er Kim Richards kusine var ikke med på kun prinsessekolen, men også ridderskolen.

- Hva gjorde dere på prinsesseskolen?

- Først så fikk vi velge kjole og krone, så lærte vi å neie og vinke, og til slutt så fikk vi kysse en frosk, smilte Ea.

- Nå er jeg en ridderprinsesse! Jeg skal fange deg, lo hun og tok HAs utsendte til fange.

Moro for store og små

Middelalderfestivalen er morsom både for store og små. Irene Hesvik var på festivalen sammen med sin datter, og det var ikke første gangen de var der.

- Vi har vært her nå i syv år, sa hun.

- Hva er det som gjør at dere kommer tilbake år etter år?

- Jeg er opptatt av middeladeren, det er god stemning her, været pleier å være bra, og så er Domkirkeodden et vakkert sted, sier Irene.

Middelalderfestivalen trekker mange til Domkirkeodden, og i kveld er det blant annet konsert med Ingrid Bjørnhov og et flammeshow som står på tapetet. Festivalen finner sted også i morgen.

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke