23. aug
Klinger i Spotify-kassa: – En god del inntekter blir det jo på slike formidable streamingtall, sier låtskriver og bassist William Kristoffersen i Ole Ivars. Han eier rettighetene til «Jag trodde änglarna fanns», hvis coverversjon av Kamferdrops har tatt Sverige med storm i sommer.Foto: Halvar Berget
 
Tjener 8.000 hver dag
EDM-versjonen av «Jag trodde änglarna fanns» er offisielt sommerens landeplage i Sverige. Og det tjener Ole Ivars-bassist og låtskriver William Kristoffersen gode penger på.

Publisert: 06.jul.2017 19:34
Oppdatert: 07.jul.2017 06:16

Låten som Kristoffersen skrev i 1997, og Ole Ivars og Kikki Danielsson spilte inn to år senere, er nå en av de aller mest spilte låtene på svenske nattklubber, ungdomsrom og radiokanaler om dagen. I skrivende stund innehar den norske duoen Kamferdrops dansegulv-versjon av dansebandlåten andreplass på den svenske topplisten, kun slått av Bieber.

Kan ha tjent 260.000 kroner

På Spotify har «Jag trodde änglarna fanns – Kamferdrops» passert 13,3 millioner avspillinger. Det blir penger av, selv om Kristoffersen opplyser om at han kun får cirka 2 øre per låt. Inntjeningen på Spotify utgjør da 260.000 kroner.

– Det kan godt være at det ikke blir mer enn ett eller ett og et halvt øre også, men en god del inntekter blir det jo på slike formidable streamingtall. Radiospilling og TV kommer jo også i tillegg, sier Kristoffersen.

400.000 streams om dagen

Egentlig skrev William «Jag trodde änglarna fanns» med tanke på sine svenske venner i Thorleifs. Det ble det aldri noe av, men gutta møtte Kikki Danielsson på et cruise i Karibien, og resten er musikkhistorie.

– Jeg hører jo stadig og leser at mange synes originalen er mye bedre. Men slik er det vel med kjente originallåter? Saken er allikevel den at denne versjonen har nådd ut til så eventyrlig mange flere. Dette er jo enda ikke over, så det er bare å følge med. Foreløpig er det cirka 400.000 nye streams per døgn, sier Kristoffersen, hvilket betyr 8000 kroner dagen i strømmeinntekter.

Ikke like stor i Norge

Låten er også inne på VG-lista Topp 40, hvor den klamrer seg fast til en 39-plass. Originalen har for øvrig 11 millioner færre avspillinger en coverversjonen, noe som allikevel har holdt til «streaming-gull» for singelen.

Ifølge Kristoffersen ble bandet for en liten stund tilbake kontaktet av noen som ønsket dem på«Allsang på Skansen»

– Vi har ikke hørt noe mer om Allsang enda, men det kan jo fremdeles skje, sier Kristoffersen, som i 1997 altså ganske uvitende også skapte en svensk sommerhit.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke