19. aug
HØYT HENGER DE: Cabary-gjengen fra venstre Karen Helene Sendstad, Anne-Brit Aas, Anne Dobloug, Eli Bredvold Stai, Linda Hagelund. Premiere på «Alt er en overgang» er torsdag 8. februar på Tingnes kulturhus. Foto: Privat
 
Tjueårsjubileum for cabarydamene
Det begynte med «Heksekunst» i 1998. Nes-damene sa de ville skryte litt av seg selv. Det tok litt av.

Publisert: 23.jan.2018 16:32
Oppdatert: 24.jan.2018 09:30

Siden den gang har vi fått «Ut av skapet» (2003), «Lyst på livet» (2006), «Frittgående høner» (2011), «RIP – Rosinen i pølsa» (2013), «Kvæl’n før kvæl’n» (2015) og nå altså «Alt er en overgang». Premiere torsdag 8. februar. På Tingnes kulturhus.

Cabary?

Cabary? Visstnok en blanding av kabaret og revy. Og i alle fall er det full rulle når damene fra Nes skrur på bryteren. Forestillingen i 2013 skulle egentlig vært en avskjedsforestilling, men slik ble det ikke. Selvsagt. Og derfor ble det en suksess med «Kvæl’n før kvæl’n» i 2015 – og det var da Anne Dobloug kom med den legendariske: «Hvorfor skal vi vaske og holde på, når det er mer artig å slappe av og drikke vin, eller være her og glise sammen med dere?»

Ute på gulvet er Karen Helene Sendstad, Anne-Brit Aas, Anne Dobloug, Eli Bredvold Stai og Linda Hagelund. Det trofaste cabary-bandet er Øyvind Åge Berg, Morten Strypet og Ole Petter Hallan.

Til å hjelpe seg har damene hatt med seg Kippersund-kara. Jonas har gjort jobben som regissør et par-tre ganger, Peter var regissør forrige gang er gjør den jobben nå igjen.

– Det er fint å ha Peter og Jonas som kjenner oss, de «jekker» oss ned og samler trådene og får oss på rett spor når kreativiteten slår ut i full blomst på disse litt «hugærne» Nes-damene, sier Anne Dobloug.

Visjonsjakt

«Denne gang fikk vi beskjed fra styret i Nes Friteater at vi måtte ha en visjon med oppsetningen. Det endte med at damene reiste på tokt for å lete etter sin visjon. Resultatet kan ses i Tingnes Kulturhus i februar», skriver cabarydamene i sin invitasjon.

Og:

«I tittelen kommer vi innom en rekke overgangen i livet, fra fødsel til grav, og mange andre overganger på livets vei. Håpet er at vi kan skape glede og underholdning for dem som kommer på showene våre.»

Showet åpner torsdag 8. februar. Og spilles siste gang søndag 18. februar. Med to show siste showdag.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke