23. aug
 
Tjuvstart på julestemningen
For andre året på rad inviterte Vang kirkemusikk til før-adventskonsert torsdag kveld. Med like mye folk som i fjor ser det ut til å kunne være starten på en god tradisjon.

Publisert: 27.nov.2014 23:51
Oppdatert: 27.nov.2014 23:56

En kan vel nesten kalle det en tjuvstart på ventetida, og mange lot seg lokke til Vang kirke og kor-konsert torsdag kveld. De brennende faklene på utsiden av kirka vitnet om den sterke kontrasten til vinter-kulda på innsiden. 

 

Folk måtte sette seg tett sammen så alle fikk plass, både unger, godt voksne, og alle i mellom. Konserten er et samarbeid mellom flere lokale kor, og som konferansier Heidi Granlund så klokt konstanterte: 

- Dette er en kveld for store variasjoner. 

Det skulle vise seg å være helt riktig. Store strekk fra barne-gospel til religiøse toner, og fra soul-svisker til allsang. Alt sammen helt innenfor i en slik type konsert, og gav de fremmøtte muligheten til å bevege seg i takt med rytmene eller bare lytte og nyte. 

Følgende kor sto på programmet: Hamar Soul-Children, Toneheimskoret, Brødrerøster, Toneheim kammerkor og Hamar Gospelkor. Hver for seg og sammen skapte de meget god stemning i kirka, og det var opptil flere ganger både klapp og jubel.

De kanskje aller største sjarmørene danner Hamar Soul Children sammen med dirigent Marte Vikanes Sameien. Samme dirigent leder også Hamar gospelkor, som  med dyktige solister leverte sjelfulle toner til stor begeistring. Sistnevnte kor hadde også med seg Ole Gjøstøl på piano og Lehel Laszlo på bass, som med sine stødige linjer og spilleglede løftet lydbildet mange hakk. 

Toneheim-elevene hadde tatt turen over gata, og stilte mannsterke med 160 elever. Slikt blir det kraftig trøkk av, og når samtlige kor pluss publikum avsluttet med «Deilig er jorden» ble det så salig at det likegodt kunne vært julekvelden i morra. Alle HA snakket med ved utgangen kunne melde om god adventsfølelse.

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke