23. aug
KOMMER:Guro von Germeten er beskrevet som Kaizers Orchestras skumle lillesøster.
 
To nye klare for Kulturhuset til høsten
Elleville kontorrotter i actionfylt show og Kaizers Orchestras skumle lillesøster kommer til Hamar kulturhus i september.

Publisert: 08.jun.2015 13:09
Oppdatert: 08.jun.2015 13:09

Kulturhusprogrammet for høsten fylles stadig opp. Ved siden av blant andre Kari Bremnes, Aurora og forestillinger med Riksteatret, legger Kulturhuset nå på to nye navn – artisten Guro von Germeten og showet ”Blam!”.

Slippkonsert 

Guro von Germeten er beskrevet som Kaizers Orchestras skumle lillesøster, den kvinnelige Tom Waits og Kate Bush på Edit Piaf-piller. Hun er hyllet som en av de mest originale artister i norsk og europeisk musikkliv og leverer en smakfull og organisk miks av vise, vintage jazz, balkanske takter og smektende popmelodier.

Begge hennes forrige plater høstet strålende kritikker og terningkast fem og seks i pressen. Hamar Arbeiderblad ga full pott på terningen for albumet «Come Stand Before Me» (2013) og skrev at "Guro von Germeten igjen posisjonerer seg som noe av det meste spennende her til lands innenfor et vidt popjazzlandskap". I 2014 ble hun tildelt Prøysens Kunstnerstipend i forbindelse med jubileumsåret, som inspirerte henne til å utvikle musikken og til å ta i bruk morsmålet.

Til høsten er Guro klar med sitt tredje album, «Jeg fant en bit av deg», og slippkonserten kan du se i Kirsten Flagstad-salen fredag 4. september.

Superhelter og stunts

Senere samme måned blir det andre takter, når ”Die Hard” møter ”The Office” i den lekende og eksplosive actionkomedien, «Blam!».

For å unnslippe sine smertefulle og kjedelige 9-4- jobber spiller fire filmnerder ut sine favorittscener fra verdens villeste action-filmer. Kontorlandskapet blir forvandlet til en verden fylt av romvesener, superhelter og superskurker. Her blir det berusende galskap, uendelig idérikdom og kropper som kan gjøre det umulige.

Islandske Kristján Ingimarsson har samlet en hemningsløs gruppe skuespillere innen fysisk teater, sirkus og parkour. De serverer halsbrekkende stunts og fysisk komikk mikset med perfekt timede lydeffekter, i et lys- og lyddesign som vil fryde enhver filmfreak.

«Blam!» er er hyllest til alt som er lekent og modig og du kan se showet i Kirsten Flagstad-salen lørdag 26. september.

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke